В. Панов: "Розвиток виробництва електромобілів – це одна з можливостей прориву України"

В. Панов: "Розвиток  виробництва електромобілів – це одна з можливостей прориву України"
З офіційним візитом компанію «Єврокар» відвідав голова Закарпатської обласної державної  адміністрації, інформує пресслужба Федерації роботодавців "Закарпаття". Під час зустрічі порушили вкрай актуальні питання автомобілебудівної галузі країни.

 

18 червня  2020 року голова Закарпатської обласної адміністрації Олексій Петров з офіційним візитом відвідав завод «Єврокар», який займається виробництвом автомобілів марки Škoda в Україні.

На заводі «Єврокар» відбулася зустріч голови Закарпатської ОДА  з головою Федерації роботодавців Закарпаття та керівництвом підприємства. Серед гостей, які відвідали автомобілебудівний завод, були присутні заступник голови Закарпатської ОДА Віталій Цвігун та директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА Андрій Давидов. 

Делегацію гостей зустрічали голова Федерації роботодавців Закарпаття, член Наглядової ради ПрАТ «Єврокар», Володимир Панов; член Наглядової ради ПрАТ «Єврокар» Олексій Ягічев; генеральний директор ПрАТ «Єврокар» Ігор Царенко; заступник директора керуючої компанії індустріального парку ТОВ «Сезпарксервіс» Марина Паращинець.

Зустріч розпочалася ознайомленням із виробничими потужностями автомобільного заводу «Єврокар». Генеральний директор «Єврокар» Ігор Царенко розповів про історію створення заводу та можливості розвитку повномасштабного виробництва автомобілів.

У ході зустрічі обговорювали проблематику розвитку автомобільної галузі у регіоні і країні та шляхи їх вирішення. Серед першочергових кроків для створення сприятливого середовища для розвитку автомобілебудування в Україні, визначили наступні:

-        прийняття законопроектів щодо стимулювання розвитку галузі електричного транспорту в Україні з відповідними змінами, запропонованими представниками галузі;

-        зміщення державних акцентів  з підтримки імпорту на розвиток виробництва (створення умов, за яких виробляти автомобілі в країні економічно вигідніше, ніж імпортувати);

-        створення системи застосування критеріїв локалізації при здійсненні державних закупівель автомобілів;

-        запровадження дієвих фіскальних та митних стимулів для діяльності індустріальних парків.

«Сьогодні вкрай важливо з пасивного споживача перетворитися на активного учасника. Розвиток  виробництва електромобілів – це одна з можливостей прориву України, і нею потрібно скористатись», – зазначив Володимир Панов.

Наприкінці зустрічі голова Закарпатської ОДА та голова Федерації роботодавців Закарпаття підписали звернення до Голови Верховної Ради України щодо підтримки розвитку виробництва електричного транспорту в Україні та прийняття зі змінами проектів законів «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання розвитку галузі електричного транспорту в Україні» та «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо стимулювання розвитку галузі електричного транспорту в Україні».

Також найближчим часом домовилися провести зустріч бізнес-клубу Z-20 (Закарпатська двадцятка), в рамках якої обговорити топ-10 проблем закарпатського бізнесу та спільно напрацювати дорожню карту для їх вирішення. 

 

 

19 червня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів