Наскільки важлива освітня цінність іграшок?

Наскільки важлива освітня цінність іграшок?
Популярність раннього розвитку призвела до того, що покупка батьками іграшок перетворилася в квест з численними завданнями.

 

Перед тим, як купити чергову настільну гру, головоломку, комплект карток, батьки вивчають ступінь корисності іграшки, з'ясовують, наскільки вона унікальна, чи не дублює вже наявні гри і т.д. Радості від такого процесу мало. Ні дитина, ні його батьки не отримують від покупки ніякого задоволення.

Іграшки в радість!

Часто батьки скаржаться, що їхніх дітей неможливо нічим зацікавити, що їм не подобається нічого, крім смартфона. А адже дитинство у багатьох асоціюється з улюбленими іграшками! Потрібно просто дозволити дитині вибирати іграшки самостійно.

Насправді, навіть слайми, які так не полюбляють батьки, корисні. Вони знімають нервову напругу, розвивають дрібну моторику. Якщо хочете продовжити дитинство своїх малюків, відвідайте сторінку: https://panama.ua/categorys/76271/, де ви знайдете найцікавіші і популярні іграшки для різного віку. Покупка повинна приносити радість і позитивні емоції – так вона запам'ятається дитині на довгі роки.

Які іграшки і корисні, і цікаві дітям?

Ігри на планшеті з цифрами, пазлами цікаві, але набагато більше користі приносять реальні аналоги. Чому? Тому що взаємодія з різними текстурами: картоном, деревом, пластиком, фігурами різного кольору, розміру і товщини, розширює знання дитини про тактильні відчуття, знайомить його з різними поняттями. Ігри з пластиліном, мозаїкою, сортуванням дрібних предметів (намистин, фішок, камінчиків), можуть бути цікаві, якщо вибирати не класичні, а вдосконалені набори з додатковими аксесуарами.

Топ корисних і цікавих дітям іграшок:

  • пластилін Play Doh – розвиток уяви, дрібної моторики, координації, зняття нервової напруги;

  • інтерактивні домашні улюбленці – залучення дитини в спілкування, розвиток соціально-емоційних навичок, умінь піклуватися про кого-то, опікати;

  • конструктори Lego – є набори для будь-якого віку, прості і складні, тематичні для любителів супергероїв, будівництва, спецтехніки, поліції і т.д .;

  • ляльки-сюрпризи – секрет популярності в самому очікуванні сюрпризу, адже заздалегідь невідомо, якими будуть лялька і аксесуари;

  • набори реквізиту для піцерії, стоматолога – реалістичні печі, качалки, шприци, подобаються і хлопчикам, і дівчаткам, які пробують себе в новій професії;

  • радіокеровані машинки, що розвивають навички управління з пульта.

Пропонуйте дитині іграшку, не обов'язково з очевидною і високою освітньою цінністю. Вибирайте набори для будівництва будинків, кораблів, ферми і т.д., які можна використовувати по-різному. Наприклад, щоб з блоками можна було пограти в піску, у воді, побудувати з них нові об'єкти.

Що таке освітня цінність іграшок?

Освітня цінність іграшок – це їх корисність для розвитку. Як вони впливають на розширення кругозору, знання про навколишній світ, розвиток дрібної моторики, інженерного мислення, навичок моделювання і т.д. Іграшки дійсно важливі для розвитку особистості дитини, але іноді вони можуть бути і просто цікавою забавою, не більше. На сайті Panama.ua ви знайдете багато цікавих і корисних для розвитку дітей конструкторів, збірок для моделювання, пазлів, автомоделей.

Щоб зберегти у дітей інтерес до ігрової діяльності, дозволяйте їм вибирати самим щось, що представляє для них інтерес в даний момент. За свій вибір діти несуть відповідальність, а тому наступного разу обиратимуть більш ретельно, враховуючи довгостроковість інтересу. Так і формуються корисні в подальшому житті навички.

 

23 червня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів