Відео дня: Невицький замок в полоні літньої зелені на Ужгородщині

Відео дня: Невицький замок в полоні літньої зелені на Ужгородщині
Невицький замок знаходиться біля населених пунктів Кам’яниця та Невицьке Ужгородського р-ну, в дванадцяти кілометрах на північ від Ужгорода.

 

Палац нараховував 31 приміщення загальною площею біля 1000 кв. м. З боку гір замкові будівлі були оточені земляним валом і глибоким видовбаним у скелі ровом, біля яких була зовнішня замкова стіна з чотирма вежами.

учасний вигляд він отримав на зламі XV–XVI Взагалі Історія укріплень починається зіз ламу XIII–XIV ст. але функціонування його, саме як замка в письмових джерелах фіксується з початку XIV У 1279 р. угорський король Ласло IV (1274 – 1290 рр.) передав всі володіння комітату Унг трансільванському воєводі Фінті з роду Аба. Протягом своєї історії Невицький замок багато разів змінював володарів, але найдовше їм володів рід Другетів, яки були власниками багатьох земель теперішнього Закарпаття.

У 1644 р. Дьордь Ракоці, який виступив проти австрійського правителя, атакував володіння його прихильників - Другетів, захопив Невицький замок і наказав зруйнувати мури. Наразі виділено 9 млн грн на реконструкцію замка.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

05 липня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів