Лайфхак: Як уникнути 14-денної самоізоляції після повернення з-за кордону?

Лайфхак: Як уникнути 14-денної самоізоляції після повернення з-за кордону?
До низки країн українцям уже дозволений в'їзд на відпочинок. Деякі країни пропускають на свою територію лише транзитом. А після повернення з країн "червоної" зони потрібно відбути 14-денну самоізоляцію. В ужгородськійтурфірмі Трайдент Хіт підказали лайфхак, як скоротити термін перебування у самоізоляції, не порушуючи постанову Кабміну.

 

Згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року №392 (зі змінами), дострокове припинення самоізоляції можливе:

  • на підставі негативного результату ПЛР-дослідження;
  • за результатами дослідження лабораторії з ПЕРЕЛІКУ.

Тобто, якщо ви не готові до самоізоляції, ВІДРАЗУ після повернення в Україну, здаєте біологічний матеріал на ПЛР-дослідження у лабораторії з переліку, попередньо заповнивши згоду на опрацювання персональних даних. У формі необхідно обов’язково зазначити факт перетину кордону та точну дату прибуття на територію України.

Після ПЛР-тестування на COVID-19 (результат за 12-24 години):

  • лабораторія, що безпосередньо виконала дослідження, вносить результат негативного дослідження до електронної системи Центру громадського здоров’я України;
  • дані, внесені лабораторіями, автоматично синхронізуються із сервісом "Дій вдома";
  • ви отримаєте повідомлення сервісу "Дій вдома" про те, що Ваш термін самоізоляції достроково добіг кінця. 

А оскільки у вас є 48 годин на реєстрацію місця проходження самоізоляції у додатку "Дій вдома", то жодного дня перебувати "під замком" не потрібно!

Додамо, вчора голова Закарпатської ОДА Олексій Петров нагадав закарпатцям про те, що досі не всі країни Європи готові приймати українців. Тож цей фактор варто враховувати при плануванні подорожі.

ДЖЕРЕЛО

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

10 липня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів