Петров – закарпатцям: «Слід пам’ятати, що не вся Європа відкрила кордони для відпочинку»

Петров – закарпатцям: «Слід пам’ятати, що не вся Європа відкрила кордони для відпочинку»
Сьогодні на брифінгу голова Закарпатської ОДА Олексій Петров наголосив на особливостях виїзду за кордон. Особливо з огляду на резонансну подію з українцями в Греції.

 

Пора літніх відпусток цьогоріч минає досить спокійно. Порівняно мала частина українців їде відпочивати за кордон. Однак Олексій Петров наголошує: потрібно пам'ятати, що не вся Європа відкрита.

«Враховуючи наш транзитний потенціал і можливості виїзду за кордон, а також резонансну ситуацію, пов’язану з виїздом українських громадян в Афіни, слід пам’ятати, що не вся Європа відкрила кордони для відпочинку», - каже Петров. І нагадав, що українці наразі можуть виїжджати в Туреччину, Єгипет, Албанію та низку інших країн.

«Так, у першу чергу нас цікавлять сусідні країни та Європа, - уточнив голова ОДА. -  Хочу звернути увагу всіх громадян , що наявність авіаквитків ще не означає можливість відпочити в тій країні, куди плануєте полетіти. Ані Румунія, ані Словаччина, ні Угорщина не дозволяють наразі відпочивати українцям на своїй території, крім окремих категорія громадян (тих, хто має офіційне працевлаштування, хто перетинає країну транзитом тощо), про що слід цікавитися».

Петров також наголосив: слід пам’ятати, що тільки КПП «Лужанка» і «Тиса» працюють сьогодні на українсько-угорському кордоні.

«Петер Сіярто заявив про відкриття всіх пунктів пропуску, але з огляду на негативну динаміку в Україні щодо поширення коронавірусної інфекції, Угорщина знову звузила кількість КПП, через які можна в’їжджати на її територію», - додав керівник Закарпаття.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

09 липня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів