Закарпатський муздрамтеатр закриє сезон виставою просто неба

Закарпатський муздрамтеатр закриє сезон виставою просто неба
Як повідомляють організатори, "вільною" виставою-гумориною просто неба "Швейк швендяє містом". Цьогорічний театральний сезон виявився для найбільшого театру області вкрай важким. Через епідемію коронавірусу чотири місяці із дев’яти глядацькі зали були зачинені.

 

Потужний старт восени і взимку дав можливість здійснити заплановані шість прем’єр. На малій сцені у жовтні зробив постановку моновистави Даріо Фо «Я чекаю на тебе, мій любий!..» київський режисер Віталій Семенцов. У листопаді репертуар театру поповнився дитячою казкою «Повелитель Чорного лісу», яку поставив заслужений артист України Василь Шершун за власною п’єсою. У грудні відбулася прем’єра різдвяної феєрії Олександра Гавроша «Коли звізда ясна…» у постановці головного режисера театру з Хуста В’ячеслав Давидюк.

У січні Закарпатський муздрамтеатр показав експериментальну виставу-концерт «Кавовий джаз – ліричний блюз і…» у постановці Галини Реут. У лютому було відновлено з новим акторським складом виставу «Нічний вартівник і праля» за п’єсою латвійського класика П.Путніньша, над якою працював заслужений артист України Михайло Фіщенко. У березні на Шевченківські дні відбулася прем’єра вистави «Думи мої, думи…» у постановці головного режисера театру, народного артиста України Анатолія Філліпова, яка гідно продовжила традиції закарпатської театральної Шевченкіани.

«Двоє наших акторів були відзначені цьогорічною обласною театральною премією імені братів Шерегіїв: Клара Берец -- за кращу жіночу роль, а Дмитро Сньозик – за кращу чоловічу, -- розповідає директор Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені братів Шерегіїв Василь Марюхнич. – Шість прем’єр було здійснено до середини березня, а попереду нас ще чекали чотири інтенсивні місяці роботи до закриття сезону. Але в Україні оголосили жорсткий карантин, і театр по суті зачинився. Ми змушені були скасувати вже традиційний наш фестиваль «Під цвітом сакури». Коли через півтори місяці карантин послабили, і колектив зміг вийти на робочі місця, глядацькі зали все-одно не дозволили відкрити.

Через вимушений простій театр недоотримав сотні тисяч гривень, що не дає можливості реалізувати нові постановки, які вимагають коштів на декорації, костюми, реквізит тощо. За таких умов театр здійснив ще поновлення двох вистав з новими акторами – це музична комедія У.Томаса з нашим оркестром «Здрастуйте, я ваша тітонька» у постановці народного артиста України Анатолія Філіппова та трагікомічний абсурд К.Ветлінгера на малій сцені «Краще залишайся мертвим» у постановці заслуженого артиста України Михайла Фіщенка. Триває робота над дитячою казкою про Кощія, яку ставить Галина Реут. На завершення сезону готуємо виставу-гуморину «Швейк швендяє містом», яку покажемо просто неба».

«Пригоди бравого вояка Швейка» у постановці Василя Шершуна вже кілька років не йшли на сцені муздрамтеатру. А тут сама ситуація посприяла, аби показати виставу у зміненому вигляді, пристосувавши її до гри під відкритим небом. (Швейка гратиме Тарас Гамага). Тож таким оригінальним способом муздрамтеатр вирішив попрощатися з глядачами перед відпусткою.

Покажуть дійство у неділю, 12 липня, о 17.00 перед парадним входом до муздрамтеатру. Вхід на виставу вільний, і всіх охочі зможуть насолодитися таким рідкісним у наші карантинні часи театральним видовищем.

 

Олександр Гаврош, Закарпаття онлайн

 

11 липня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів