Камери відеоспостереження та моніторинговий центр: в Ужгороді впроваджують новий грантовий проєкт

Камери відеоспостереження та моніторинговий центр: в Ужгороді впроваджують новий грантовий проєкт
Сьогодні під час пресконференції в Ужгородській міській раді міський голова Богдан Андріїв презентував  міжнародний проєкт «Безпечні міста» – «Забезпечення громадської безпеки шляхом співпраці правоохоронних органів та використання передових систем відеоспостереження в Ужгороді та Сату-Маре», який втілюють в обласному центрі Закарпаття.

 

Загальна мета проєкту - забезпечення громадської безпеки завдяки співпраці правоохоронних органів та використання передових систем відеоспостереження в Ужгороді та Сату-Маре. У рамках проєкту буде здійснена модернізація, оновлення та розширення системи відеоспостереження (PSVSS), нарощування потенціалу для співробітників правоохоронних органів. Зокрема, за словами ужгородського міського голови Богдана Андріїва, буде придбано 20 камер, а також створено моніторинговий ситуативний центр в Ужгороді.

За словами Богдана Андріїва, партнерами проєкту є виконавчий комітет Ужгородської міської ради, головний партнер - Муніципалітет м. Сату-Маре (Румунія). Цільові групи: патрульна поліція Закарпатської області, муніципальна варта м. Ужгород, а також департамент муніципальної поліції Муніципалітету м. Сату-Маре.

Як відзначив міський голова Ужгорода Богдан Андріїв, реалізація грантових проєктів - дуже хороша справа для розвитку громади.

«Це можливість виконати низку робіт чи надати послуги за ґрантові кошти і при співфінансуванні з міського бюджету в межах 10 %. Тому ми намагаємося долучатися до всіх грантових проєктів. Наразі у місті реалізовують 7 ґрантових проєктів на суму понад 2 млн євро. Це проєкти, які наближають нас до розбудови справді європейського міста».

Початок впровадження проєкту – 23 грудня 2019 року. Триватиме він 12 місяців (із можливістю продовження ще на 6 місяців з огляду на пандемію COVID_19). Проте, за словами міського голови, орієнтовно до кінця року проєкт буде впроваджений.

Загальна вартість понад 109 тисяч євро, бюджет для Ужгорода перевищує 60 тисяч євро.

Як відзначили організатори, у ході виконання проєкту планується:

  • впровадження сучасних технологій моніторингу (сучасних типів камер, високопродуктивних серверів, програмного забезпечення з можливістю розпізнавання облич, автомобільних номерів тощо);
  • проведення заходів з навчання та підвищення рівня кваліфікації працівників правоохоронних органів для вивчення досвіду європейських колег;
  • розробка спільної методики забезпечення громадського порядку;
  • перспективне створення спільної бази даних правопорушників для зменшення злочинних проявів та можливостей уникнення покарання шляхом перетину кордону;
  • технічне оснащення та запуск роботи центру моніторингу громадської безпеки в Ужгороді.

Функціональні системи моніторингу в Ужгороді та Сату-Маре будуть належати муніципалітетам, їхня подальша робота фінансуватиметься з міського бюджету Ужгорода та Сату-Маре в рамках існуючих місцевих бюджетних програм з перспективою розширення після закінчення проєкту.

Створений центр моніторингу громадського порядку в Ужгороді буде організаційно та інституційно розташований у структурі муніципалітету. Подальша його діяльність буде фінансуватися з міського бюджету Ужгорода в рамках існуючих місцевих бюджетних програм з перспективою розширення після закінчення проєкту.

Олашин Марина, студентка 1 курсу магістратури факультету журналістики

Львівського національного університету ім. І. Франка

 uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

15 липня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів