Що таке суха олія і як можна її використовувати для своєї краси?

Що таке суха олія і як можна її використовувати для своєї краси?
Словосполучення "суха олія" мимоволі наштовхує на думку про олію, яку перетворили на порошок. Однак прикметник тут належить не до текстури жирової речовини. Замість цього, він описує, як олія діє під час контакту зі шкірою. Так, будь-яку олію, що швидко вбирається та не залишає сліди після себе, можна назвати сухою. Пояснюємо корисні властивості сухих олій і розглядаємо випадки, де вони можуть знадобитися, інформує Ukr.Media.

 

Види сухих олій

Більшість сухих олій виготовляється з овочів, трав або насіння, які містять поліненасичені жирні кислоти (наприклад, лінолеву кислоту). Зазвичай вони виступають у якості легких зволожувальних засобів для волосся, тіла і нігтів. До найпоширеніших належать олії авокадо, виноградних кісточок, насіння шипшини, кунжуту, соняшника та сафлори. Здебільшого, сухі олії продаються у пляшках з піпеткою, іноді — в аерозольних балончиках у вигляді спрею. Їх також можна знайти у складі деяких шампунів і зволожувальних засобів для догляду за шкірою.

Переваги цього типу олії

Багато людей полюбляють сухі олії, тому що вони вбираються протягом декількох секунд, не роблячи шкіру сяючою і жирною. Це зручно, але корисні властивості на цьому не закінчуються. Сухі олії стимулюють вироблення колагену, захищаючи шкіру від передчасного старішання. Лінолева кислота, що міститься у сафлоровій і соняшниковій оліях, зволожує шкіру і сприяє відновленню шкірного бар'єра. А кунжутна олія, олія шипшини, завдяки великій кількості антиоксидантів, запобігають окислювальному стресу шкіри і захищають від пошкоджень, що викликаються ультрафіолетовим випромінюванням. Також виражені зволожувальні властивості сухих олій допоможуть впоратися з сухістю і свербінням за наявності екземи.

Застосування сухої олії

Волосся

Сухі олії допомагають зменшити ламкість волосся і запобігти виникненню посічених кінчиків. Рекомендується вибирати олії, що містять мононенасичені жирні кислоти (наприклад, олію авокадо), оскільки вони легше вбираються волоссям у порівнянні з поліненасиченими. З цієї ж причини не радимо сафлорову або соняшникову олію. Після миття нанесіть кілька крапель на вологе волосся і розчешіть.

Тіло

Крім усіх перерахованих вище корисних властивостей, жирні кислоти у сухих оліях також допоможуть зменшити запалення на шкірі. Обережно нанесіть невелику кількість олії на шкіру після теплого душу або ванни і помасажуйте круговими рухами.

Нігті

Нанесіть кілька крапель на долоні і розітріть, щоб зігріти, потім нанесіть олію на кутикули і помасажуйте. Це не лише позбавить від неприємної "зустрічі" з задирками, але і запобігатиме появі тріщин.

Пам'ятайте: перед першим застосуванням будь-якого нового засобу для догляду рекомендується нанести його на невелику ділянку шкіри і почекати 24 години, щоб переконатися у відсутності алергії.

 

25 липня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів