На кордоні в Закарпатті чоловік позбувся авто, через прихований «сигаретний подарунок»

На кордоні в Закарпатті чоловік позбувся авто, через прихований «сигаретний подарунок»
До неординарного способу вдався 27-річний тернопільчанин, намагавшись незаконно перевезти через українсько-угорський кордон 25 блоків сигарет в якості подарунку друзям в Норвегію.

 

А діло було так. Їхав молодик через митний пост «Тиса» Закарпатської митниці Держмитслужби на іномарці «Фольксваген Транспортер». Під час проходження митного контролю обрав «зелений коридор». Під час усного опитування переконував митників, що ніяких прихованих товарів через кордон не везе.

Втім, нервова поведінка співвітчизника привернула увагу прискіпливих інспекторів, і вони вирішили перевірити автівку в боксі поглибленого огляду.

Відтак, «озброївшись» технічними засобами митного контролю, а саме: ліхтариком, викруткою, оглядовим дзеркалом та ендоскопом, інспектори виявили заздалегідь приховані тютюнові вироби.

250 пачок сигарет різних торгових марок винахідливий українець заховав у нішах автомобіля, доступ до яких став можливим після демонтажу декоративної обшивки стінок салону іномарки та дерев’яних пластин, які кріпилися за допомогою саморізів та закривали отвори в пустотілих конструктивних порожнинах.

Згодом молодик зізнався митникам, що приховані сигарети віз у Норвегію друзям у подарунок.

Відносно порушника складено протокол за ч.1 ст. 483 Митного кодексу України. Сигарети, вартістю 12685 грн та автомобіль, що використовувався для перевезення прихованих від митного контролю товарів, вартістю майже 200 тис грн., вилучено на склад митниці до рішення суду.

Нагадаємо, зазначене порушення згідно чинного законодавства тягне за собою накладення штрафу в розмірі 100% вартості товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів, а також товарів, транспортних засобів із спеціально виготовленими сховищами (тайниками), що використовувалися для переміщення товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил через митний кордон України.

Пресслужба Закарпатської митниці Держмитслужби

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

29 липня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів