Пакування та зберігання пелет: важливі нюанси та рекомендації

Пакування та зберігання пелет: важливі нюанси та рекомендації

 

Пелети — один з найпопулярніших різновидів альтернативного палива. Вони використовуються у твердопаливних котлах як у побутовій, так і в промисловій сфері. Але для того, щоб пелети демонстрували високий рівень ефективності, треба забезпечувати правильні умови їхнього зберігання та транспортування. І кращою тарою для цього заслужено вважаються недорогі мішки з поліпропілену місткістю від 25 до 50 кг.

Чому саме поліпропіленові мішки?

Серед усіх видів пакувальної тари, що можна використовувати для пелет, поліпропіленові мішки вирізняються цілим переліком очевидних переваг. Серед них:

  • здатність виробів «дихати»;

  • висока стійкість до механічних факторів впливу;

  • доступна вартість.

Завдяки тому, що поліпропілен «дихає», усередині мішків забезпечується постійна циркуляція повітря. Тому навіть за умов тривалого зберігання пелети у таких мішках не змінюють своєї заводської паливної ефективності. Важливу роль у популярності поліпропіленових мішків відіграє також їхня доступна ціна.

Спектр практичного використання пакування

Поліпропіленові мішки, представлені у каталозі https://vialplus.com.ua/product/meshki-polipropilenovye-pod-pellety/, універсальні та дуже зручні у використанні. Вони підходять для зберігання та транспортування усіх видів альтернативного палива. У мішки з поліпропілену можна поміщати деревні та промислові гранули, пелети з відходів сільськогосподарських культур, соняшників, льону та соломи. У разі необхідності тару допустимо використовувати для зберігання паливних гранул з торфу та паперу.

Завдяки великій міцності поліпропілен ідеально підходить для фасування пелет на спеціальних лінях автоматичним і напівавтоматичним методом. За умов використання цих способів виробник гарантує зберігання цілісності та міцності стінок тари.

Правила зберігання паливних пелет

Пелети не можна зберігати насипом, тому що волога критично порушує структуру гранул, і вони просто розчиняються. Тому використання поліпропіленових мішків є обов'язковим. Водночас потрібно дотримуватись рекомендацій щодо розташування тари. Зберігати пакування можна на вулиці, але за умови, що мішки захищені від прямих сонячних променів і розташовані на піддонах.

Якщо ж ви плануєте зберігати пелети у приміщеннях, обирайте для цього лише сухі кімнати з достатньою вентиляцією. Складати усі мішки в одному кутку не потрібно: краще рівномірно розподілити їх по наявній вільній площині.

 

29 липня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів