Відповідальний вибір салону – перший крок до покупки авто

Відповідальний вибір салону – перший крок до покупки авто

 

Через пандемію попит на купівлю автомобілів різко знизився. Проте в цьому є й плюси: салони переглянули свою політику та умови продажу, зробили їх лояльнішими та доступнішими для пересічних покупців. Але до вибору варто підходити досить прискіпливо. Особливо на Західній Україні, де недобросовісні дилери примудряються показувати у виставкових залах польські та угорські вживані ТЗ.

Експертна думка

Про те, як вибрати надійний автосалон, розповіли фахівці корпорації «УкрАВТО»: «Звертати увагу варто навіть на найменші деталі. Для зручності розкладемо все по поличках:

  1. Офіційний сайт виробника. Це основне джерело вірогідної інформації для покупця. Тут мають бути вказані адреса дилера, телефони. Якщо в компанії, де ви зібралися купувати машину, нема автосалону – ймовірніше, це «сірі дилери», неофіціали. Бути впевненим у їх чесності підстав немає. Тут також можна переглянути рейтинг дилера. Найкращі з них отримують звання «золотих» чи «платинових». Це свідчить про якісні послуги, обслуговування та вигідні умови.
  2. Відгуки. Рекомендуємо звертати увагу на негативні – у них частіше більше правди. Якщо таких нема, а інтернет переповнений вдячностями від клієнтів – це має насторожити.
  3. Перша зустріч в автосалоні. Обслуговування багато про що говорить: якщо до вас одразу підійшов менеджер, ненав’язливо (!) запропонував свої послуги – це добре. Якщо ж цього не трапилося – в організації є проблеми (нестача персоналу, брак зацікавленості, байдужість чи ін.). Проте найгірше в цій ситуації те, що навіть коли ви купите тут, то після виїзду із салону про вас одразу забудуть. Розраховувати на нормальний сервіс не варто.
  4. Стан авто у виставковому залі. Машини повинні бути відчиненими! Покупець має право сісти за руль, заглянути під капот, відкрити багажник. І не обов’язково це робити у присутності менеджера, дехто соромиться сторонніх. Коли автомобілі закриті або ж їх взагалі немає в наявності – краще йдіть звідти.
  5. Тест-драйв. Обов’язкова процедура. Якщо вам її не пропонують, просіть самі. Адже перед купівлею ви маєте послухати та «відчути» автівку. У люксових салонах тестових моделей буває декілька: наприклад, одна на «механіці», інша – «на автоматі». Це свідчить про те, що дилер не економить на клієнтах.
  6. Кінцева вартість. Вона має бути незмінною. Коли під час розмови з менеджером з’ясовується, що до вказаної ціни доведеться накинути ще за додаткові послуги чи обладнання, знайте – це протиправно! Навіть якщо вони стверджують, що «без цього авто не продається», то, ймовірніше, це просто «накрутки» дилера.
  7. Перший внесок. Більшість ТЗ приходять під замовлення. Тому для вірогідності ваших намірів треба вносити певну грошову суму. Зазвичай ця цифра не перевищує 10% від загальної вартості. Якщо дилер просить більше, радше не погоджуйтесь.
  8. Документація. При попередньому замовленні ви укладаєте договір, де мають бути вказані: обидві сторони угоди, сума, яку ви вже оплатили, загальна вартість машини, термін постачання транспортного засобу (у разі затримки – відсоток пені), підписи продавця та покупця, дата. Документ слід оформляти у двох примірниках: для вас і для менеджера. Є сумніви? Зверніться по допомогу до юриста.

Важливо: у договорі повинно бути прописано, що «у разі виникнення форс-мажору сума першого внеску буде повернена повністю, без жодних грошових відшкодувань»!

  1. Терміни доставки. Оптимальні строки – 2-3 місяці. Проте можливі зміни в залежності від марки ТЗ. Чим більший попит на машину, чим довше доведеться її чекати.
  2. Прийом авто. Перше, на що варто звернути увагу, – на ПТЗ (паспорт). Там має бути вписане ваше ім’я в рядку власника. А далі вже оглядаєте саму автівку на наявність слідів використання, подряпин, вм’ятин (таке іноді трапляється). На момент передачі клієнту в ній мають бути залиті охолоджувальна, гальмівна рідини та мастило.
  3. Бонуси. Хороший салон зацікавлений у вас, у подальшому обслуговуванні. Тому вони можуть запропонувати вам знижки на сервіс або подарунок, наприклад комплект гуми (це одна із причин, чому вигідно здійснювати такі покупки взимку).

Якщо по кожному з цих пунктів не виникає питань, можна бути впевненим, що угода про купівлю автомобіля пройде на високому рівні».

Довіра клієнтів та відповідальність перед ними – принципи серйозної компанії

До вибору машини висунуті досить високі вимоги. Не кожний автосалон здатен задовольнити хоча б половину пунктів. А корпорація «УкрАВТО» здатна. Адже вона є лідером на українському ринку машин, має найбільшу мережу салонів та сервісних центрів, є офіційним дилером відомих світових брендів та пропонує комплексне гарантійне та постгарантійне обслуговування. Сьогодні її представники є не тільки в найбільших містах країни, а й у регіональних центрах. Щоб дізнатися про умови продажу, вигідні пропозиції, записатися на сервіс, переглянути каталог та купити автомобіль на Закарпатті, переходьте за посиланням – https://zakarpattya-avto.ukravto.ua/ru/. І будьте впевнені, що з «УкрАВТО» кожна купівля виважена та безпечна.

 

12 серпня 2020р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів