Chornohora Sky Marathon: у Карпатах провели марафонський забіг через шість найвищих вершин України

Chornohora Sky Marathon: у Карпатах провели марафонський забіг через шість найвищих вершин України
Понад 700 учасників з усієї України приїхали до Ясіня випробувати силита характер, насолоджуючись мальовничими краєвидами Чорногірського масиву.

 

15 серпня в Карпатах відбувся шостий фестиваль гірського бігу «Чорногора Скай Марафон». Цьогоріч спортивний захід зібрав понад 700 учасників з усіх областей України.Однак через карантинні обмеження не змогли приїхати на змагання бігуни з-за кордону. 

Спортсмени успішно подолали дві дистанції – «ЧорногораСкай Рейс» протяжністю 24 кілометри та «ЧорногораСкайМарафон» на 61 кілометр. Перший маршрут пролягав через гору Петрос висотою 2020 метрів, а другий – через усі вершини-двотисячники України.

До змагань залучають рятувальників і парамедиків.  У попередні роки головний табір марафонців був розташований у Квасах, а цьогоріч вперше – на стадіоні селища Ясіня.

У забігу «ЧорногораСкай Марафон» першою серед жінок пробігла 25-річна киянка Поліна Захарова.

Серед чоловіків першим фінішував Юрій Клим із Києва.  Для досвідченого бігуна це вже друга перемога у чорногірському марафоні. Цього року екстремал подолав дистанцію у 61 кілометр по високогір’ю за сім годин дві хвилини.

Марафонці запевняють: межі людських можливостей невичерпні. Якщо тренуватись та наполегливо йти до мети – високогірні забіги стають захопливою пригодою.

Більше фото та інформації шукайте на сторінці Chornohora Sky Marathon у мережі Фейсбук.

 

 

17 серпня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів