Змагання з мотокросу у Великому Березному відбудуться у вересні

Змагання з мотокросу у Великому Березному відбудуться у вересні
Наприкінці літа до Березного багато років поспіль з’їжджаються з усіх-усюд спортсмени і вболівальники змагань з мотокросу. Змагання традиційно проводяться щороку в урочищі Термачув неподалік селища, не зважаючи ні на дощ, ні на спеку.

 

Цьогоріч змагання відбудуться 12-13 вересня. Це буде І-й етап кубка України (Західний регіон) та XXXVI Традиційний міжобласний мотокрос.

Мотокрос – це їзда на мотоциклах по спеціальних закритих трасах. На Березнянщині традиція мотокросу була започаткована у 1982 році. За два роки змагання вже були включені в загальний календар управління молоді та спорту та міністерства і набули статусу міжобласного мотокросу, а потім і міжнародного. Був період, коли приїздили словаки, угорці, поляки. Зараз має статус міжобласного мотокросу.

Минулоріч відбувся 35-й мотокрос. Паралельно з міжобласним мотокросом проводиться один із етапів чемпіонату України. Він піднімає рейтинг, рівень змагань і кількість спортсменів. Приймають участь 70-90 спортсменів.

У Великому Березному хороша інфраструктура і траса побудована так, що дуже добре проглядається. Довжина траси 1650 метрів, перепад висот біля 500 метрів. Вона відповідає всім нормам, щоб проводити чемпіонати і кубки України. Було багато зроблено задля удосконалення траси, щоб можна було проводити змагання на потрібному рівні.

Мотоклуб Великий Березний та його учасники Віктор Данча, Василь Данча, Іван Когут,  та інші спортсмени Березного багато зробили для вдосконалення траси, підготовці її до змагань і підтриманні її на такому рівні, яка вона є на сьогодні.

Сучасність ставить вимоги не тільки до траси, а й до техніки. Якщо в 70-х їздили на чехословацьких Чезет, це було урівняння і всі їздили на практично однакових умовах. Зараз же австрійські та японські мотоцикли заполонили ринок, усі спортсмени зараз на них їздять, адже вони швидші, якісніші і зручніші.

Вікова категорія спортсменів, що беруть участь у змаганнях – діти від 7-9 років (50 куб см), 9-12 років (65 куб см), 12-15 (85 куб см). Дорослі їздять аматори, для яких мотокрос – це хобі. Є дуже багато категорій до 51 року, більше – категорія ветерани.

Екіпіровка по технічним вимогам для всіх однакова – кожен спортсмен повинен мати шолом, окуляри, боти, захисний костюм. Технічний комісар перевіряє перед початком змагань. Для дітей перевіряється наявність захисних жилетів перед стартом.

Оксана ЧОПАК

karpat.in.ua

 

26 серпня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів