8 корисних порад, щоб підготувати дачну ділянку до зимового сезону

8 корисних порад, щоб підготувати дачну ділянку до зимового сезону

 

Щоб наступної весни не виявити на дачі неприємні сюрпризи, перед від'їздом виділіть як мінімум три дні на підготовку дачі до холодного сезону. За цей час спокійно обійдіть будинок і крок за кроком підготуйте його до зимівлі. Ця пам'ятка допоможе вам нічого не упустити, інформує Ukr.Media.

Вікна

Якщо ви не плануєте приїжджати взимку, вікна краще закрити віконницями або дерев'яними щитами — щоб сильний вітер не пошкодив скло. Якщо скло вже пошкоджене і немає можливості його замінити, тріщини треба заклеїти скотчем на тканинній основі. Інакше протяг вистудить стіни.

Текстиль

Штори, скатертини та постільну білизну перепрати і заховати в шафу, переклавши спеціальним засобом проти молі або сухою лавандою. Пухові ковдри і подушки просушити на сонці, синтепонові — випрати в машині. Щоб синтепон не скотився, покладіть в барабан кілька тенісних м'ячиків.

Замки

Всі замки потрібно змастити солідолом, це кращий спосіб захисту механізму. Щоб запобігти потраплянню вологи, навісні замки варто накрити обрізаною пластиковою пляшкою або хоча б обв'язати пластиковим пакетом.

Дах

Перевірте, чи немає в ньому дірок. Якщо діри виявляться, залишати на зиму їх не можна, потрібно закрити. Особлива увага — осиним гніздам. Їх краще знищити, обробивши спеціальним препаратом. Водостоки варто очистити від листя. Якщо є можливість, взагалі зняти. Інакше лід їх пошкодить.

Меблі

Домашні меблі потрібно просто протерти від пилу. А ось садові дерев'яні або плетені краще занести в будинок, очистити, просушити і обробити лаком або спеціальним складом. Ідеально, якщо є можливість закрити меблі на зиму чохлами або плівкою.

Холодильник

Його необхідно розморозити, вимити і залишити на зиму з відчиненими дверцятами, щоб не було затхлого запаху. Продукти на дачі краще не зберігати, навіть крупи, інакше чекайте гризунів. А вже якщо залишаєте, потурбуйтеся, щоб всі вони лежали вище в закритих скляних або керамічних банках.

Вода і газ

Водопровід потрібно відключити, воду злити — звідусіль, навіть з бачка унітазу і чайника. Всі кульові крани треба залишити відкритими. Після зливу в них залишається трохи води, і в морози вона може розірвати кран. Відключити електрику і газ. До речі, про газовий балон можна не турбуватися — при охолодженні газ стискається, так що йому ніщо не загрожує.

Захист від злодіїв

Кращий варіант, звичайно, — це поставити дачу на пультову охорону і застрахувати. Але якщо для вас це дорого, потурбуйтеся хоча б про вікна, закривши їх міцними ставнями, і про двері, встановивши металеві з двома замками. Якщо використовуєте навісний замок, вибирайте тільки замок-«краб».

 

11 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів