Закарпатцям до уваги: наступного року зросте плата за навчання у вишах

Закарпатцям до уваги: наступного року зросте плата за навчання у вишах
У 2021 році мінімальний розмір плати за контрактну форму навчання може зрости. Про це повідомив в. о. міністра освіти Сергій Шкарлет на офіційному сайті Міністерства освіти та науки.

 

"У 2020 році мінімальний розмір плати за навчання для студентів 1-го курсу контрактної форми за цими (31) спеціальностями становить 60% цієї собівартості. У разі якщо 60% індикативної собівартості є меншими за три середньомісячні заробітні плати штатних працівників у межах області розташування ЗВО, то вартість навчання дорівнюватиме цим трьом середньомісячним заробітним платам. На наступний рік планується вже 70% індикативної собівартості незалежно від навчального плану й наповнення освітньої програми", – повідомив Сергій Шкарлет.

 

Індикативна собівартість навчання на контракті у 2020 році коливалася між 6 та 47 тисячами гривень. За словами очільника МОН, вартість навчання у закладах вищої освіти на контрактній формі залежить від особливостей організації навчального процесу, а також викладацького складу закладу.

Mukachevo.net

 

17 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів