В Ужгороді відкрили хаб «Ветерана Хата»

В Ужгороді відкрили хаб «Ветерана Хата»
Перший на Закарпатті простір для різнопланової допомоги, навчання, психологічної реабілітації, занять дітей, спілкування, проведення різних заходів, кінопоказів – хаб «Ветерана Хата» – відкрили сьогодні в Ужгороді у будинку крайової «Просвіти».

 

Хаб призначений для безкоштовного користування, дозвілля учасників бойових дій, ветеранів, внутрішньо переміщених осіб, людей з інвалідністю, їхніх родин, національних меншин. Волонтерка Власта Рейпаші, яка працює в кількох громадських організаціях, залучила однодумців із різних куточків Закарпаття і вдалося виграти грант Європейського Союзу та представництва Міжнародної організації з міграції за напрямком зміцнення стійкості громад шляхом соціально-економічної підтримки ветеранів.

На зображенні може бути: 2 людини, люди стоять та у приміщенні

Хаб працюватиме на кількох локаціях, ключові – у приміщенні «Просвіти», яке колись було «Будинком офіцерів». Там уже облаштована кімната для спілкування, групових та індивідуальних занять із психологом, дозвілля та занять дітей. Будуть проводитися кінопокази, майстер-класи, закуплено обладнання для приготування попкорну, солодкої вати для діток, спорядження для походів у гори, яке безкоштовно надаватимуть напрокат.

На зображенні може бути: 2 людини, люди сидять та люди стоять

На урочистостях із нагоди відкриття вокально-танцювальними композиціями вітали вихованці Ужгородської дитячої школи мистецтв та ПАДІЮНу. Під час панельної дискусії в.о. Ужгородського міського голови, заступник міського голови Вадим Борець передав вітання від міського голови Богдана Андріїва з Днем захисників і захисниць України, Покрову Пресвятої Богородиці. Вадим Олександрович відзначив наполегливість волонтерки Власти Рейпаші, подякував керівнику крайової «Просвіти» Павлу Федаці за надане приміщення, додав, що міська влада додатково надає приміщення на вулиці 8 Березня – для занять із дітьми, проведення психологічної реабілітації, запевнив, що міська влада й надалі всіляко сприятиме таким добрим справам.

На зображенні може бути: 7 людей та люди стоять

Учасники панельної дискусії також відзначали необхідність таких просторів в нашій області, символічність того, що «Ветерана Хата» розмістився в історичній і такій знаковій для ужгородців будівлі, бажали успіхів у діяльності, висловлювали сподівання на мир у країні і подолання наслідків війни.

На зображенні може бути: 5 людей, дитина, люди стоять та текст «BITA»

На відкритті було чимало відомих ужгородців, представники обласної адміністрації, депутати міської ради, представники родин загиблих Героїв, волонтерських та інших організацій з усього Закарпаття, об’єднань внутрішньо переміщених осіб, Закарпатського обласного товариства інвалідів, обласного військового комісаріату, військовослужбовці, ветерани. Перерізали символічну червону стрічку, Власта Рейпаші показала закуплене обладнання, меблі, спорядження, розповіла про подальші плани діяльності «Ветерана Хата».

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

14 жовтня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів