Беріть на замітку: як правильно доглядати за власними зубами?

Беріть на замітку: як правильно доглядати за власними зубами?

 

Чищення зубів — це настільки звичний і рутинний ритуал, що мало хто приділяє йому достатньо уваги. Але важливо розуміти, що правильний догляд — запорука здорових зубів і гарної посмішки на довгі роки. Щоб розставити усі крапки над i, ми вирішили нагадати вам про грамотний і правильний догляд за порожниною рота, інформує Ukr.Media.

Наскільки часто необхідно чистити зуби?

У ідеальному світі потрібно чистити зуби два рази на день, вранці і ввечері. Якщо дотримуватися цього простого правила, то можна надовго зберегти зуби здоровими. Лікарі дотримуються думки, що зуби краще чистити після їжі. Багато хто робить це до сніданку, але проблема у тому, що після приймання їжі усі залишки їжі і наліт залишаються на зубах. Якщо некомфортно їсти відразу після сну, то можна прополоскати рот до сніданку, а після сніданку — повноцінно почистити зуби.

Як правильно чистити зуби щіткою?

Щітка повинна розташовуватися під кутом 45 градусів відносно зубів і ясен. Видаляти наліт слід вимітаючими рухами від ясен до краю зубів по 10 повторень у кожній локації. Щітка повинна бути атравматичною і м'якою. Жорсткі щітки лікарі не радять використовувати. Сильно тиснути на щітку під час чищення не потрібно.

Як правильно чистити зуби ниткою і чи потрібно це?

Це дійсно потрібно, але за неправильного використання існує ймовірність, що ниткою ви протиснете грудку їжі далі. Щоб уникнути цього, потрібно ковзаючим рухом протиснути нитку та потім дістати залишки їжі і виштовхнути їх.

Як стежити за гігієною протягом дня в офісі?

Найпростіший і ефективний спосіб: після їжі прополоскати рот простою водою. Це дуже ефективно і не вимагає особливих умов. Ополіскувачі лікарі не рекомендують, оскільки вони впливають на мікрофлору порожнини рота, там багато протизапальних компонентів, які вбивають не лише хвороботворні мікроорганізми, а й корисні антитіла. У результаті імунітет слабшає і у певній ситуації він просто не зможе захистити організм. Ополіскувач повинен призначити лікар.

Наскільки часто потрібно робити професійну чистку зубів?

Зазвичай ця процедура необхідна не частіше, ніж раз на пів року. Але доцільність чистки визначає стоматолог. Треба обов'язково відвідувати стоматолога двічі на рік. Якщо знадобиться чистка, лікар обов'язково скаже вам про це. Будь-яка процедура робиться лише за необхідності.

Які продукти впливають на здоров'я зубів?

Питання не у виборі продуктів, а у їх кількості. Важливо знати міру. Особливих обмежень немає, навіть кава в адекватній кількості не завдасть шкоди.

Який професійний спосіб відбілювання вважається найпрогресивнішим?

Результат залежить швидше не від способу відбілювання, а від дотримання протоколу та професіоналізму фахівця, а також від зубів і від емалі. Якщо все зроблено за правилами, з урахуванням особливостей пацієнта, то результат буде відмінним. Зараз усі методи досить прогресивні, але важливо розуміти, що повністю уникнути хворобливих відчуттів вдається не завжди. Однак результат буде радувати вас 3-5 років, це того варте.

 

18 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів