"Пакунок малюка" замість 5 тисяч гривень можуть повернути закарпатським породіллям

"Пакунок малюка" замість 5 тисяч гривень можуть повернути закарпатським породіллям
Близько трьохсот дітей народжуються щомісяця в Ужгородському пологовому будинку. Їхні батьки з весни цього року не можуть отримати "Пакунки малюка". Про це Суспільному розповів завідувач відділення новонароджених Йосип Бугір.

 

З 1 вересня в Україні запровадили компенсацію: замість бебі-боксів мамам мають нараховувати по 5000 гривень. А минулого тижня депутати Верховної Ради розглянули законопроєкт і вирішили знову повернути "Пакунки малюка". Ужгородка Вікторія — мама двох дітей. Другу дівчинку народила 16 серпня, але досі не одержала пакунок малюка. Гроші замість бебі-боксу — 5000 грн, які держава мала виплачувати з вересня — теж не отримала.

"Було багато суперечок: бебі-бокс чи монетизація, — розповіла жінка. — Я проти монетизації, тому що народження дитини не має асоціюватися з виплатами, соцдопомогами, живими грошима. Бебі-бокс був ідеальним рішенням. Там є перші речі: є підгузники. По-перше, батьки, в яких перша дитина, можуть купити багато непотрібних речей і не купити важливих. Бебі-бокс був зібраний таким чином, аби там було все найосновніше".

 

Суспільне Закарпаття

 

21 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів