Як правильно підживити троянди восени: корисні поради

Як правильно підживити троянди восени: корисні поради

 

Осінь — не привід забути про своїх колючих королев. Протягом літа (і навіть зараз) вони прикрашали наші сади квітненням і ароматом. Тепер прийшов час і нам віддячити їм. Пропонуємо вам інструкцію щодо догляду за трояндами восени, інформує Ukr.Media.

Спочатку перевірте зворотну сторону листя на наявність павутинного кліща (павутинка на листі з крихітними комахами). Якщо виявили такого, то треба обприскати усіх своїх красунь або Вертімеком, або Фітовермом, або Санмайтом. Обробку обов'язково повторіть через два тижні.

Також потрібно подбати про здоров'я ваших троянд. Навіть якщо на них немає ознак хвороб, повірте, вони все одно є. Тому проводимо профілактичну обробку. Вибираємо один з препаратів: Скор, Топаз, Топсин-М, Фалькон (найбільш потужний), Стробі. Обприскуємо або рано вранці, або ввечері, але так, щоб краплі води висохли до настання ночі. Обробку потрібно повторити через два тижні.

Варіанти підгодівель

А тепер про підгодівлі. Вибираємо один з варіантів:

Калімагнезія у гранулах

25-30 г (столова ложка) засобу розсипаємо навколо куща під розпушування і рясно поливаємо! Потрібно зробити дві таких підгодівлі — у вересні і на початку жовтня.

Монофосфат калію

10 г засобу розводимо на 10 л води і поливаємо під кожен кущ.

Подвійний суперфосфат + сульфат калію

Треба взяти по 1 столовій ложці кожного засобу на 10 л води. Суперфосфат розчиняється погано — потрібно залишити добриво у воді на ніч.

Подвійний суперфосфат

По 1 столовій ложці засобу треба розсипати під кожен кущ під розпушування і добре пролити.

Підживлювати потрібно тільки по вже политій землі. Через два тижні підгодівлю варто повторити.

Алгоритм підгодівлі

Прибрати стару мульчу

Можна навіть взяти газонну підсушену траву, у якій немає насіння. Але трапляється, що вона злежується і не дає корінню дихати. Також у ній може утворитися цвіль і перейти на троянди. Загалом, мульчу прибираємо у компост.

Розпушуємо ґрунт

У деяких сортів троянд коріння розташоване дуже близько до поверхні. Тому біля таких розпушуємо ґрунт обережно. А решту 15-20 см — навколо шийки троянди. Усі бур'яни прибираємо.

Вносимо добриво

Дозу трохи знижуємо, якщо підживлюємо у два етапи, наприклад, через два тижні.

Трохи заглиблюємо добриво у землю

Цей крок дуже важливий. Можна попрацювати невеликими граблями. Сенс у тому, щоб закопати трохи добрива у землю.

Поливаємо рясно

Або просто чекаємо на дощ, якщо він, наприклад, ввечері. Але не у всіх зараз сезон дощів, тому підстраховуємося поливами.

 

25 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів