Про гібридну війну і не тільки: в УжНУ відбулася наукова конференція з міжнародною участю

Про гібридну війну і не тільки: в УжНУ відбулася наукова конференція з міжнародною участю
У п’ятницю, 25 вересня, в УжНУ відбулася наукова конференція з міжнародною участю «Формат розвитку відносин України та країн Центральної Європи у контексті впливу гібридної війни, виборчих процесів та теми забезпечення прав національних меншин». Співорганізаторами конференції стали Факультет суспільних наук та асоціація політологів та міжнародників УжНУ за сприяння Управління молоді та спорту Закарпатської ОДА.

 

Про гібридну війну і не тільки: в УжНУ відбулася наукова конференція з міжнародною участю

Як зазначають організатори, це вже п’ята за рахунком конференція, присвячена актуальній проблематиці міжнародних відносин, безпековим  питанням та внутрішній політиці в країнах ЦСЄ. На засіданні конференції  був презентований збірник наукових матеріалів.

Із вітальним словом на конференції виступила проректор із науково-педагогічної роботи УжНУ Мирослава Лендьел: «За останні пів року більшість наукових заходів відбувається в  онлайн-режимі,  тому дуже приємно бути на конференції, яка передбачає живе, офлайн спілкування. Також хочу зауважити що на початок роботи ми вже маємо підготований грунтовний збірник тез конференції, це показово і дуже важливо».

Декан факультету суспільних наук Юрій Остапець зазначив: «Це вже наша традиційна, п’ята, конференція, вона організована на високому рівні, матеріали конференції безсумнівно мають наукову та прикладну цінність».

Також привітав учасників конференції завідувач кафедри політології і державного управління Микола Вегеш. «Підготовка до конференції пройшла на високому рівні, вже станом на березень ми мали близько 50 доповідей для конференції. Велику роботу проробила Асоціація політологів та міжнародників у плані залучення іноземних науковців. Також заслуговує на увагу те, що кожна конференція, яка проводиться, має свій збірник наукових матеріалів».  

В ході пленарного засідання  заступник голови правління ГО «Асоціація політологів та міжнародників УжНУ Олександр Бертолон розповів про перспективи врегулювання українсько-угорського дипломатичного конфлікту під час президентства Володимира Зеленського.

За допомогою он-лайн зв’язку до роботи конференції долучилися Януш Ковальчик, PhD, факультет політології, Університет ім. Марії Кюрі-Склодовської в Любліні (Республіка Польща) «Розвиток відносин Польщі та України після обрання нового українського Президента» та Лукаш Левковіц, PhD, старший аналітик Інституту Центральної Європи, Університет ім. Марії Кюрі-Склодовської в Любліні (Республіка Польща).

Польські колеги представили цікаві та ґрунтовні доповіді, зокрема Януш Ковальчик розповів про розвиток відносин Польщі та України після обрання нового українського президента, а Лукаш Левкович мав доповідь про перспективи співробітництва «Вишеградської групи» з Республікою Білорусь у контексті білоруської політичної кризи.

Також в ході пленарного засідання конференції виступив кандидат історичних наук, доцент, докторант кафедри політології і державного управління Михайло Зан із доповіддю «Особливості етноідентифікації та громадсько-політичної репрезентації русинів у Словацькій Республіці та Україні (за результатами експертного опитування)».

Доктор історичних наук, професор кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій Ігор Тодоров розповів про подвійне громадянство в Україні в контексті міжнародної національної безпеки.

Пленарне засідання завершилося доповіддю студентки спеціальності «Політологія», голови студентського наукового товариства ФСН Ольвії  Павлей «Вплив парламентських електоральних циклів 2014-2019 років на розвиток партійної системи України».

Після пленарного засідання робота конференції продовжилася по секціях. Після секційної  роботи відбувся круглий стіл, підведення підсумків а також неформальне обговорення тем, порушених на науковому заході.

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

30 вересня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів