Де найчастіше закарпатці інфікуються коронавірусом?

Де найчастіше закарпатці інфікуються коронавірусом?
Проїзд у громадському транспорті, робочі колективи та відвідування масових заходів: сьогодні під час брифінгу у пресцентрі Закарпатської ОДА про найпопулярніші місця інфікування COVID-19 розповіла завідувачка відділу епідеміологічного нагляду та профілактики інфекційних захворювань ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України» Вікторія Тимчик.

 

Як пояснює Вікторія Тимчик, щоб встановити всі обставини інфікування, хворого має оглянути та опитати епідеміолог. І за реузльтатами того, що розповість хворий, можуть робити висновки, де міг інфікуватися хворий.

"Наразі розуміємо, що за 14 днів людина буває і в громадському транспорті, і в магазинах, пересувається по місту. Тож достеменно встановити обставини інфікувань складно. Зараз найбільший приріст захворюваності серед пенсіонерів, осіб молодого віку, які відвідують робочі колективи – тобто це часто інфікування від колег і проїзд у громадському транспорті. Це стосується і людей, які живуть у прилеглому населеному пункті, а працюють у місті. Проїзд у громадському транспорті суттєво підвищує ризик інфікування.

Бачимо також, що нерідко відвідування весіль, днів народжень, свят із влаштуванням дозвілля має наслідок інфікування коронавірусом. Це місця, де є велика кількість осіб, із якими ви не часто перетинаєтеся", – каже Вікторія Тимчик. .

Зі слів епідеміологині, багато осіб не одразу звертаються до лікаря і з симптомами ГРВІ та температурою продовжують пересуватися у громадському транспорті та відвідувати роботу. Ситуація зараз дуже складна, бо на додачу до коронавірусу маємо сезон ГРВІ та грипу.

"Тому переконливо прошу: у разі проявів симптомів ГРВІ одразу звертатися до лікаря і мінімізувати контакти. А працедавців прошу йти назустріч працівникам і давати можливість працювати дистанційно", – додала пані Вікторія.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

21 жовтня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів