Соцмережі активно обговорюють ескіз Великого Державного Герба України (МЕМИ)

Соцмережі активно обговорюють ескіз Великого Державного Герба України (МЕМИ)
Вчора Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти обрало ескіз Великого Державного Герба України. До цього конкурс ескізів Великого Герба України оголошували тричі, однак щоразу безрезультатно.

 

Карикатурні варіанти і жарти соцмереж – у кінці публікації

ПЕРЕМОЖЦІ ВИЗНАЧЕНІ

Організаторам надіслали 125 робіт. До конкурсу допустили 112. Із них обрали цей варіант:

Автор великого герба Олексій Кохан за перемогу отримає нагороду 100 000 гривень. Другу премію не призначали, проте призначили третю (винагорода 30 000 гривень).

Ось такий варіант пропонував один із розробників герба, який посів третє місце, Дмитро Дубілет:

 

У варіанті, запропонованому командою Дмитра Дубілета, зашифрували прихований сенс: "У наших ескізах ми зашифрували в зображенні код 0101010101000001, що в перекладі з бінарного коду означає UA, тобто Україна. Це символізує сучасність України, прихильність до цифрового розвитку, IT-індустрію (у всіх проектах на гербі представлена лише аграрна індустрія).

Цей шифр не видно, якщо цього не знати. Але це був би дуже оригінальний хід, про який написала б уся світова преса. Мені розповіли учасники процесу, що, судячи з усього, комісія не зрозуміла і не оцінила цю ідею. Шкода.

Також один із наших варіантів містив дівчину з книгою і гілкою оливи. Книга символізує знання, олива – мир. І, в цілому, цей образ доповнював би козака з рушницею (який, нагадаю, є обов'язковим елементом за Конституцією)".

СОЦМЕРЕЖІ КРИТИКУЮТЬ

У соцмережах українці почали активно обговорювати запропонований варіант. Новацію доволі однозначно: людям не подобається. У бік переможного варіанту лунає або критика, або жарти. Позитивних відгуків ми не зустріли. 

Блогерка Марія Мадзігон написала

«Зліва це чоловік чи жінка? Обличчя і зачіска жіночі, але кадик на шиї. Він-вона стоїть ногами, у взутті, на прапорі моєї країни. Оскільки позаду крила - роблю висновок, що це Архангел Михаїл. Він абсолютно НЕ впізнаваний.

Чому у лева пофарбовані нігті? Чому на морді лева я бачу вираз огиди до малого герба? І чому лев теж стоїть лапами на прапорі? Знизу це все нагадує салат олів‘є. Про статевий орган лева - промовчу.

Козак зверху - мультяшно комічний. Шароварщина. Він повинен викликати почуття захоплення, повагу». 

БЕЗ ЖАРТІВ – НІКУДИ

Ну і найцікавіша частина публікації: варіанти Великого Герба, які поширюють користувачі соцмереж. Але найцікавіший варіант, на думку редакції, розробила Укрпошта:

Додамо, що для затвердження ескізу як Великого герба це рішення має втілити у проєкт закону міністерство юстиції, а Верховна Рада - схвалити.

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

20 листопада 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів