Закарпатська ДПС: змінено порядок оподаткування доходів ФО від продажу автомобілів

Закарпатська ДПС: змінено порядок оподаткування доходів ФО від продажу автомобілів
У Головному управлінні ДПС у Закарпатській області інформують, що Законом України від 16.01.2010 №466-ІХ внесено зміни до порядку оподаткування податком на доходи фізичних осіб операцій з продажу або обміну фізичними особами об’єктів рухомого майна. Пунктом 173.2 ст. 173 ПКУ встановлено виняток із положень п. 173.1 ст. 173 ПКУ – тобто, дохід, отриманий платником від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року одного з об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда, не підлягає оподаткуванню.

 

Дохід, отриманий платником податку від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року другого об’єкта рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда, підлягає оподаткуванню за ставкою 5%.

Дохід, отриманий платником податку від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року третього та наступних об’єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда або іншого транспортного засобу підлягає оподаткуванню за ставкою 18%.

Таким чином дохід, отриманий фізичною особою – резидентом від послідовного продажу протягом звітного (податкового) року першого легкового автомобіля не оподатковується податком на доходи фізичних осіб, дохід від продажу другого легкового автомобіля оподатковується за ставкою 5%, а дохід від продажу третього та наступного легкового (вантажного) автомобіля оподатковується за ставкою 18%.

Звертаємо увагу, що дохід, отриманий фізичною особою від продажу протягом звітного (податкового) року першого та другого вантажного автомобіля, оподатковується за ставкою податку 5%

ДПС у Закарпатській області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

25 листопада 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів