Електронний Європротокол – що це таке? Роз’яснюють закарпатські юристи

Електронний Європротокол – що це таке? Роз’яснюють закарпатські юристи
У нещодавно опублікованій статті на нашому сайті, що стосувалася теми Європротоколу, ми вказували, що для зручності наших читачів та клієнтів трохи поглибимося в цю тему та надамо деякі детальні інструкції. Тому, пропонуємо вашій увазі Інструкцію складення Європротоколу в електронній формі (яку рекомендуємо завантажити і мати завжди під рукою).

 

Для складення Електронного Європротоколу після ДТП користуйтеся офіційним сайтом МТСБУ за посиланням- https://dtp.mtsbu.ua.

Ще раз детально зупинятися на понятті, особливостях та підставах Європротоколу ми не будемо (для тих, кого цікавить ця тема, рекомендуємо ознайомитися з попередньою статтею на нашому сайті - ПАО Consensus).

Проте, додатково, варто ще зазначити, що його електронна форма має деякі переваги стосовно паперового бланку:

- Так, при тому, що електронний Європротокол має таку ж юридичну силу, як і звичайний паперовий заповнити його значно швидше і зручніше паперового.

-В паперовому необхідно:

• заповнювати всі дані без помилок,

• друкувати до нього фотокопії,

• а потім ще й протягом трьох днів нести його до страховика.

- Електронний же ж, в свою чергу:

• просто не дасть можливості допустити помилки чи неточності, адже сайт постійно буде звертати на них вашу увагу та давати підказки,

• що стосується фото для підтвердження інциденту, то їх легко загрузити з телефону під час його оформлення на сайті,

• страховик буде сповіщений автоматично, а копію Європротоколу можна буде отримати на електронну пошту зразу ж після його оформлення,

• його неможливо загубити чи забути, адже він оформлюється за допомогою електронного сервісу.

Для його оформлення необхідно лише, щоб у водіїв були справні телефони з діючими сім-картами для підтвердження смс-коду про його складення. А також, хоча б у одного з учасників ДТП технічний засіб (телефон, смартфон, планшет) з фотокамерою та виходом в Інтернет.

Демонстрація інструкції відбувається на демо-версії сервісу, для складення електронного Європротоколу у разі ДТП користуйтеся повною версією сайту(https://dtp.mtsbu.ua).

 

 

26 листопада 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів