У Закарпатті сервісом «Е-повернення» від ДПС скористалися 20% платників податків

У Закарпатті сервісом «Е-повернення» від ДПС скористалися 20% платників податків
З початку року 9214 платників, з яких 5152 подали заяви на повернення помилково чи зайво сплачених коштів та 4026 громадян задекларували право на повернення податкової знижки за деклараціями про майновий стан і доходи.

 

Наразі Головним управлінням ДПС у Закарпатській області опрацьовано 4470 заяв, за якими сформовано та передано до Держказначейства електронних висновків на 45,9 млн. грн.  Також до Казначейства направлено 3918 електронних повідомлень на повернення податкової знижки на 11,3 млн грн.

Фахівці Головного управління ДПС у Закарпатській області рекомендують користуватись сервісом «Е-повернення», що дає змогу не відвідувати центри обслуговування платників та ощадливо використовувати свій час. Цю функціональну електронну послугу Державна податкова служба України розробила для спрощення процедури повернення помилково та/або надміру сплачених платежів.

Відтак платники податків отримали змогу у режимі 24/7, дистанційно подати заяву на повернення коштів через Електронний кабінет в «три кліки».

Алгоритм дій

У головному меню Електронного кабінету необхідно в розділі «Заяви, запити для отримання інформації» із запропонованого переліку вибрати форму Заяви про повернення помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені (J1302001 – для юридичних осіб або F1302001 – для фізичних осіб).

Після заповнення запропонованих реквізитів Заяви необхідно зберегти її, підписати та відправити територіальному органу ДПС.

Нагадуємо, що повернення помилково та/або надміру сплачених коштів можливо лише протягом 1095 днів від дати їх сплати та за умови відсутності у такого платника податкового боргу.

ДПС у Закарпатській області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

02 грудня 2020р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів