У Мукачеві вже понад 10 років поспіль на Різдво колядують у центрі міста (ВІДЕО)

У Мукачеві вже понад 10 років поспіль на Різдво колядують у центрі міста (ВІДЕО)
20 учасників циркової студії з будинку культури Мукачева показали вертепне дійство у центрі міста. Колядують вони понад 10 років поспіль, розповів викладач студії Степан Гуранич.

 

Роль головного ангела у вертепному дійстві виконала Мадіна Гончар. "Я виганяю чорта з бетлегема, він хотів напасти на Ісусика, але я його вигнала", — розповіла у коментарі Суспільному дівчина.

Четвертий рік поспіль колядує з вертепом Ангеліна Магурська. "Я виконувала роль баби, також у мене був дідо. Ми з ним колядували в кожній хаті. Ці колядки передають радість людям. Хочемо донести радість в кожен дім, і кожне серце", — каже дівчина.

За словами викладача Степана Гуранича, на Закарпатті одним з елементів відзначення Різдва є привітання бетлегемів — колядників. "У нас є і вертеп, у нас є і ангели, є пастирі, тобто це ціле дійство театральне. Співають різні колядки, співають різні молитовні колядочки. Таку радість приносимо", — розповів Степан Гуранич.

Мешканка Мукачева Ольга Головко подивитися на вертепне дійство прийшла з двома онучками. "Я своїх дітей навчила, а вони тепер своїх дітей вчать, і свої традиції передають, де б вони не були, і це дуже приємно, тому що традиції, які нам заклали наші батьки, їх треба продовжувати".

Учасники вертепного дійства, співаючи колядки, пройшли центральними вулицями Мукачева.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

08 січня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів