Спорожніле місто: як в Ужгороді дотримуються вимог локдауну РЕПОРТАЖ

 Спорожніле місто: як в Ужгороді дотримуються вимог локдауну РЕПОРТАЖ
Із 8 січня включно в Україні почали діяти посилені карантинні обмеження для протидії розповсюдженню коронавірусу. Вони діятимуть до 24 січня. Відповідне рішення схвалив Кабінет Міністрів України. Додаткові обмеження "карантину зимових канікул" стосуватимуться низки сфер, зокрема, закладів торгівлі та харчування, культури дозвілля тощо. Кореспондент нашого видання пройшовся Ужгородом, аби відстежити, як працюють суб'єкти господарювання, чи дотримуються умов, як виходять із ситуації ті, кому працювати забронео.

 

Нагадаємо. згідно з постановою уряду, з 8 до 24 січня забороняється приймати відвідувачів у ресторанах, кафе та барах. Заклади громадського харчування зможуть працювати на винос та здійснювати адресну доставку замовлень. Також забороняється приймати покупців у непродовольчих магазинах, а також робота непродовольчих ринків та ярмарків. Реалізація товарів непродовольчими магазинами може відбуватись лише із здійсненням адресної доставки замовлень.  Зможуть працювати та приймати покупців магазини, понад 60% площі яких призначено для торгівлі продуктами харчування, лікарськими засобами, виробами медичного призначення, засобами гігієни, засобами зв’язку, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин. Дозволяється торгівля пальним.

Також уряд дозволив торгувати побутовою хімією та періодичною пресою.

Побутове обслуговування

Забороняється приймати відвідувачів суб’єктам господарювання, які провадять діяльність у сфері побутового обслуговування населення. Зможуть працювати фінансові установи, заклади та підприємства, що надають фінансові послуги і здійснюють діяльність з інкасації та перевезення валютних цінностей, також оператори поштового зв’язку.

Можна провадити медичну практику, ветеринарну практику.

Дозволена діяльність автозаправних комплексів (без зон харчування), діяльність з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів. За постановою, перукарні та салони краси зможуть працювати за попереднім записом.

У принципі, слід визнати, що перукарні й салони краси і так працюють за попереднім записом, тут нічого нового. Більше того: пприміром, коли перукарня відчинена і в ній в очікуванні сидить перукар - хто придереться? Ну, чекає на клієнта, і що, що він буде за годину - так по запису ж... 

Загалом місто справді наче завмерло: перехожих мало, навіть місць для паркування автівок вистачає. 

Магазини, які продають одяг, взуття, канцтовари тощо в центральній частині Ужгорода зачинені, працюють тільки аптеки, а також продуктові об'єкти.

В принципі, протягом кількох годин ми не помітили жодного порушення - ті, кому заборонено, так і не працюють. 

Загалом, майже тиждень локдауну минув, є сподівання, що й наступний виявиться вдалим, і ми зрештою здолаємо хворобу. 

Uzhgorod.net.ua

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

14 січня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів