На Закарпатті до місцевих скарбниць надійшло понад 6,4 млн грн туристичного збору

За статистикою Головного управління ДПС у Закарпатській області, платники податків області перерахували у 2020 році до місцевих бюджетів 6,4 млн грн туристичного збору. Зокрема, 3,7 млн грн туристичного збору надійшло до місцевих скарбниць від фізичних осіб-підприємців, а 2,7 млн грн цього платежу перерахували юридичні особи.

 

Відтак протягом січня 2021 року у місцевих скарбницях – вже майже 579 тис. грн туристичного збору. Податківці нагадують, що сплачувати туристичний збір податкові агенти мають за своїм місцезнаходженням щоквартально, відповідно до податкової декларації з туристичного збору за звітний (податковий) квартал, або авансовими внесками до 30 числа (включно) кожного місяця на підставі рішення відповідної сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаної територіальної громади. Податкові агенти подають податкову декларацію з туристичного збору до контролюючого органу щокварталу, протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу.

Форма декларації, затверджена наказом Міністерства фінансів України від 09.07.2015 № 636 «Про затвердження форм податкових декларацій збору за місця для паркування транспортних засобів та туристичного збору» (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 08.05.2019 № 186), показники в якій відображаються не наростаючим підсумком, а окремо за кожний квартал. У разі, якщо суб’єктом господарювання протягом звітного кварталу господарська діяльність не проводилася, послуги з тимчасового розміщення в місцях проживання (ночівлі) не надавалися та відсутні показники, які підлягають декларуванню, декларація за такий звітний квартал не подається.

ДПС у Закарпатській області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

02 лютого 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів