Через негоду на Закарпатті можуть обмежити рух транспорту

Через негоду на Закарпатті можуть обмежити рух транспорту
Важливо: у зв’язку із ускладненням погодних умов можливі обмеження руху.

 

Під час негоди дорожня спецтехніка працюватиме над забезпеченням безперебійного руху дорогами державного значення. Проте інформуємо також, що Укравтодор спільно з ДСНС та Національною поліцією, для недопущення скупчення великовагових транспортних засобів та безперешкодній роботі спецтехніки в областях, де вируватиме негода, можуть вводити тимчасові обмеження в русі для вантажного транспорту та пасажирських автобусів.

Детальніше щодо обмежень руху в областях інформуватимемо додатково.

У разі виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з ускладненням дорожнього руху на дорогах державного значення, просимо звертатись до чергових диспетчерів служб в областях: https://bit.ly/3aAKPJs

Водіям великогабаритного транспорту радимо користуватися майданчиками для відстою, розташованих вздовж державних доріг. Для зручності всі вони позначені на Google-мапі: http://bit.ly/2WsAaZe.

Для отримання інформації про стан проїзду автошляхами та оперативного реагування на надзвичайні ситуації громадяни можуть скористатися цілодобовою гарячою лінією Укравтодору : (044) 287–11–40.

Для координації дій регіональних служб автомобільних доріг при Укравтодорі працює Штаб з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

______________________

Синоптики прогнозують хуртовини та значний сніг у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській та Хмельницькій областях. Будуть пориви вітру 15-20 м/с та на дорогах ожеледиця — І рівень небезпечності, жовтий. На Закарпатті — сніг з дощем та ожеледь.

8 та 9 лютого негода лише набере обертів. Значний сніг та хуртовини охоплять західні, північні, центральні та східні області. 8 лютого у південних областях та на Прикарпатті очікується сніг з переходом в дощ, ожеледь та налипання мокрого снігу. На Закарпатті — дощ. Удень 9 лютого синоптики прогнозують на заході та півдні країни припинення опадів.

На дорогах країни ожеледиця.

Наразі ситуація на дорогах, де очікується негода, контрольована й рух автомобільними дорогами держави забезпечено. Комунальні організації оброблюють проїжджі частини протиожеледними матеріалами.

Надалі, аби запобігти ускладненню руху та сприяти ефективнішій роботі комунальних служб, на території засніжених областей, а також у столиці можливе обмеження руху великовагового транспорту та автобусів. Ці заходи необхідні, аби захистити життя та здоров’я всіх учасників дорожнього руху, яке може опинитися під загрозою через негоду.

Друзі, бережіть себе та за можливості утримайтеся від поїздок на власному транспорті! Поставтеся до цього з усією серйозністю. Якщо ж опинилися в сніговій пастці й потребуватимете допомоги — телефонуйте на спецлінію 102.

Патрульна поліція Закарпатської області

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

08 лютого 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів