Закарпатці, які опалюють оселю електрикою, заплатять за зниженим тарифом

Закарпатці, які опалюють оселю електрикою, заплатять за зниженим тарифом
На фоні невдоволення відміною пільг на електроенергію Кабінет Міністрів України схвалив постанову № 64 «Питання надання компенсації деяким категоріям споживачів електричної енергії» в якій визначив певні категорії населення, яким все ж таки буде надано компенсацію.

 

Роз’яснення щодо того, хто платитиме менше за спожиту електроенергію надала директорка місцевого постачальника електроенергії, «Закарпаттяенергозбуту», Наталія Німець в ефірі 21 каналу.

За її словами, постановою Кабінету Міністрів визначено, що компенсацію отримають такі категорії населення:

  • Населення, яке проживає в житлових будинках (у тому числі в житлових будинках готельного типу, квартирах та гуртожитках), обладнаних в установленому порядку електроопалювальними установками (у тому числі в сільській місцевості).
  • Населення, яке проживає в багатоквартирних будинках, не газифікованих природним газом і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання (у тому числі в сільській місцевості).
  • Багатодітні, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

Однією з умов отримання компенсації є те, що зазначені категорії станом на 31 грудня 2020 р. повинні були мати право на знижений тариф. Компенсацію не отримають ті, хто має субсидію на оплату житлово-комунальних послуг.

«Споживачі отримуватимуть компенсацію автоматично, звертатися до постачальника з цього приводу не потрібно, – розповіла Наталія Німець. – Все необхідне зроблять спеціалісти «Закарпаттяенергозбут» згідно з порядком, затвердженим урядовою постановою. Ми формуємо та надсилаємо до Міністерства соціальної політики загальний реєстр споживачів, які мають право на компенсацію. Розмір місячної компенсації та кінцева сума до оплати буде зазначена у рахунках на оплату електроенергії, які отримує споживач».

Наталія Німець також зазначила, що споживачі, які користуються електронною абонентською книжкою, зможуть побачити суму компенсації в цьому сервісі, але тільки після завершення процедури затвердження реєстрів та надходження коштів із бюджету на рахунки постачальника універсальних послуг.

Перші зарахування мають бути здійснені у лютому за електроенергію, спожиту в січні 2021 року. У зв'язку з цим можливе надходження рахунків до споживачів дещо пізніше, ніж зазвичай.

За словами експерта, «Закарпаттяенергозбут» ще у січні звернувся з листом до Кабінету Міністрів України та НКРЕКП з проханням розглянути можливість відновлення дії зниженого тарифу на спожиту електричну енергію певним категоріям споживачів.

 

 

11 лютого 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів