Затяжна перерва: як змусити себе тренуватися знову

Затяжна перерва: як змусити себе тренуватися знову

 

У житті бувають різні моменти, і не завжди виходить займатися спортом регулярно. Навіть після двотижневої перерви звичні тренування можуть даватися важче. Ми розповімо, як можна знову почати займатися, інформує Ukr.Media.

Зрозуміти, що нічого страшного не сталося

Після перерви не варто себе лаяти через зайву вагу за 2 тижні. Знищити тренувальну форму дуже швидко не вийде. Пропуск занять краще розцінювати як можливість для м'язів відновитися. Найправильнішим рішенням буде проаналізувати ситуацію, що склалася і вибрати спосіб, який допоможе повернутися в форму. Наприклад, знову почати правильно харчуватися.

Перевірити свій раціон

Не варто забувати, що 80% успіху схуднення — це правильне харчування, і тільки 20% — фізичне навантаження. Тому без збалансованого харчування нічого не вийде.

Збільшувати навантаження поступово

Не варто відразу в день робити два кардіо по 40 хвилин. Потрібно все робити поступово. Наприклад, почати з тривалих прогулянок.

Скласти тренувальний план

План варто складати, щоб бачити, як розподілене навантаження і на які частини тіла. Поступово тренування можна буде ускладнювати, і додавати вправи ще.

Приділяти увагу відновленню

Щоб результат був, тілу необхідно давати можливість відновитися. Обов'язково один день повинен бути без фізичних навантажень. Добре буде виспатися, зробити масаж, позайматися йогою.

 

 

20 лютого 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів