В Ужгородській міськраді відбулася зустріч із представниками Асоціації забудовників міста

В Ужгородській міськраді відбулася зустріч із представниками Асоціації забудовників міста
Ужгородський міський голова Богдан Андріїв сьогодні зустрівся з представниками новоствореної Асоціації забудовників Ужгорода, яку очолив Владислав Опіярі.

 

Як відомо, у міськраді створили робочу групу для контролю за виконанням забудовниками всіх вимог, визначених різного рівня нормативними документами. Крім фахівців різних департаментів, управлінь, відділів міськради, до групи увійшли представники водо- газо-, електропостачальних компаній, ДСНС та інших відомств, депутати міськради. Богдан Євстафійович неодноразово наголошував, що забудовникам теж варто об’єднатися, щоб вести конструктивний діалог з владою, отож нині привітав підприємців зі створенням Асоціації.

Міський голова акцентував, що від влади повинен бути чіткий алгоритм дій для забудовників, а від них – неухильне його дотримання. Тоді не буде конфліктних ситуацій, незаконних забудов, а відтак – штрафів чи судових справ тощо.

Як повідомив керівник Асоціації забудовників Ужгорода, до неї увійшли вже 9 фірм, запрошують приєднуватися й інших. Мають на меті вести конструктивну співпрацю з міською владою, щоб напрацювати єдині, чіткі і прозорі правила, довести їх до всіх забудовників, аби вони вчасно проходили всі процедури, швидко отримували необхідні документи.

Заступник міського голови Іван Шимон, який очолює робочу групу, зазначив, що переконався: як ведеться будівництво на всіх етапах – від отримання земельної ділянки, містобудівних умов та обмежень і до здачі в експлуатацію – залежить насамперед від добропорядності забудовників. Робоча група, яка почала діяти при міськраді, вже почала давати свої результати – забудовники, яким вказали на недоліки і через це не погодили введення в експлуатацію, взялися виправляти ситуацію.

Заступник міського голови Вадим Борець зауважив, що міська влада теж змінює підходи до роботи, скажімо, в управлінні містобудування та архітектури вже немає жодного документа від забудовників, щодо якого порушені терміни розгляду.

На зустрічі також обговорили, як міська влада сприятиме забудовникам, скажімо, розвиваючи інфраструктуру, осучаснюючи мережі комунікацій. Наголосили, що забудовники повинні дбати про місто, до прикладу, не допускати ситуацій, коли вантажівки виїжджають із будівельних майданчиків на вулиці з брудними колесами тощо. Домовилися, що представники Асоціації можуть увійти до складу містобудівної ради.

Ужгородська міська рада

 

22 лютого 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів