Забудовнику в Ужгороді відмовили в погодженні прийняття будівлі в експлуатацію: рішення робочої групи

Забудовнику в Ужгороді відмовили в погодженні прийняття будівлі в експлуатацію: рішення робочої групи
Власнику будівлі за адресою: вулиця Міклоша Берчені,55 в Ужгороді сьогодні на засіданні в міськраді робочої групи, створеної для контролю, як виконують вимоги забудовники, відмовили в погодженні прийняття в експлуатацію.

 

Керівник робочої групи – заступник міського голови Іван Шимон наголосив: це прецедент, який мав би стати застереженням для всіх забудовників, які намагаються обманним шляхом звести комерційну споруду. Містобудівні умови та обмеження на цей об’єкт отримували як на індивідуальний житловий будинок із приміщеннями комерційного призначення. Однак його площа – 1437 кв. м (із площею під комерцією 377 кв. м) і в інтернеті є оголошення про продаж там 14 квартир.

За словами головного архітектора Ужгорода Олега Боршовського, забудовник повинен пройти процедуру зміни цільового призначення земельної ділянки, а також внести зміни в містобудівні умови та обмеження. Ці документи з відомостями, звісно, про правдиві наміри, які має забудовник, є першочерговими для самого початку будівельних робіт.

До слова, на засіданні робочої групи діє вже напрацьована практика: представники різних відомств – міської ради, ДСНС, Держпродспоживслужби, компаній, які надають послуги – водо-, газо-, електропостачання, вивезення сміття тощо інформують, чи виконав забудовник усі вимоги. Щодо цього об’єкту на сьогоднішньому засіданні робочої групи відзначалося, що технічні умови на благоустрій території забудовник не отримував, хоч деякі роботи там виконали, договори на вивезення сміття не укладені, від електропостачальної компанії відомості не надійшли.

Ужородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

26 лютого 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів