Картина закарпатського художника встановила ціновий рекорд на аукціоні у Києві

Картина закарпатського художника встановила ціновий рекорд на аукціоні у Києві
Один з найбільших в Україні аукціонних домів “Золотое Сечение” стартував сезон торгів колекцією класичного та сучасного мистецтва Classic and Contemporary Art.

 

Через карантинні обмеження торги проходили онлайн, але це не зупинило колекціонерів активно робити ставки на вподобані лоти. У результаті з 47 виставлених лотів було продано 29 мистецьких творів.

Це один з кращих результатів останніх років. Втім, ми були до цього готові, оскільки колекція вийшла музейного рівня без винятків. Шанувальники прекрасного буквально змагалися за лоти”, – відзначає співвласник аукціонного дому “Золотое Сечение” Михайло Василенко.

Найзапекліші торги велися відразу за кілька лотів. Роботу представника Закарпатської школи живопису Йосипа Бокшая «Штребське Плесо», 1938 року при старті у $ 30 тис. було продано за $ 49,5 тис., тобто за верхнім естімейтом. Це найбільша вартість, яку колекціонери віддавали за картину цього автора на публічних торгах останнього десятиліття.

Микола Глущенко «Літо» 1950-х / Фото: gs-art.com

Робота ще одного представника цієї ж школи Адальберта Ерделі під назвою “Краєвид з водою” (30-і роки) пішла з молотка за $24,2 тис. при старті в $20 тис.

Топ-лоти аукціону — твори київського художника Віктора Зарецького «Витоки мистецтва» 1988 року та живопис Миколи Глущенка «Літо» 1950-х років отримали топову увагу колекціонерів. Роботу Зарецького купили за $39,6 тис. при старті в $25 тис., Глущенка – за $34,1 тис. при стартовій вартості в $25 тис.

Традиційно для торгів “Золотого Сечения” спостерігався високий попит на картину Івана Марчука. Його напівабстрактне композиція 1989 року «Де ж ти, моя стежина» пішла з молотка за $35,2 тис. при стартовій ціні $20 тис.

Іван Марчук «Де ж ти, моя стежина» 1989 / Фото: gs-art.com

Картини авторства представників “Живописного заповідника” – Марка Гейко та Анатолія Криволапа отримали безліч ставок від колекціонерів. Творіння Гейко купили за 10,45 тис. при старті в 6 тис., “Футбол” Анатолія Криволапа придбали за 15,4 тис, при стартовій ціні 10 тис. Знайшли своїх покупців роботи ще двох авторів цього мистецького об’єднання – Тіберія Сільваші та Олександра Животкова.

Марія Примаченко «Квити у Горщку», 1992 / Фото: Фото: gs-art.com

Серед інших проданих лотів – шедеври, створені Марією Примаченко, Івана Труша, Василя Хмелюка, Давида Бурлюка, Романа Сельського, Ернеста Коткова, Романа Жука, Василя Цаголова, Матвія Вайсберга, Романа Мініна, Ігоря Гусєва, Кирила Проценка, Артема Волокітіна, Юрія Коваля та інших авторів.

Marbeks

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

06 березня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів