"Основні симптоми ті ж, але перебіг значно важчий", — ужгородський лікар про новий штам COVID-19

"Основні симптоми ті ж, але перебіг значно важчий", — ужгородський лікар про новий штам COVID-19
Перебіг захворювання на COVID-19 від початку року в закарпатців став важчий, ніж у пацієнтів, які були госпіталізовані торік. Про це сьогодні, 17 березня розповів директор Центру легеневих хвороб в Ужгороді Василь Скрип.

 

За його словами, всі хворі, які потрапляють у їхній медзаклад, потребують кисневої підтримки.

"Основні симптоми ті самі, але перебіг значно важчий: температура тримається довше, киснева залежність більше, враженість інших органів значно більше. Раніше ми говорили, що хворіють в основному люди з іншими базовими хворобами, то тепер хворіють ті, які ніколи не хворіли і ведуть здоровий спосіб життя. Хвороба помолоділа, вона нікого не щадить. Смертність значно збільшилася. І ще не маючи ніякі вірусологічні підтвердження, ми відчули по перебігу хвороби, що ми маємо справу з іншою модифікацією вірусу COVID-19", — сказав Василь Скрип.

Нагадаємо, у двох зразках, відібраних у хворих закарпатців, знайшли мутований штам коронавірусу. Дослідження проводили в лабораторії на базі німецької клініки Шаріте. Про це сьогодні розповіла епідеміологиня обласного лабораторного центру МОЗ Любов Данич. За її словами, ці зразки були відібрані ще в січні.

"Було виявлено британський штам генетично модифікованого типу В117. Це мутований штам, який циркулював у європейському регіоні. Яка процедура взагалі потрапляння зразків у європейську клініку? Нас Київський центр громадського здоров’я попросив відправити певну кількість зразків. Частину зразків ми відіслали у січні. І саме серед них і були ті два позитивні випадки. Також партію зразків ми відправляли ще в лютому, але дослідження ще тривають, результатів ми поки що не маємо", — сказала епідеміологиня.

Суспільне Закарпаття

 

17 березня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів