Закарпатцям - про квітневі зміни: пенсійний вік жінкам підвищили

Закарпатцям - про квітневі зміни: пенсійний вік жінкам підвищили
Зміни в пенсійному забезпеченні закарпатських пенсіонерів коментує заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Галина МАСЛЯКЕВИЧ.

 

– З 1 квітня цього року українці – і чоловіки, і жінки – однаково виходитимуть на пенсію – в 60 років. Таким чином, завершився десятилітній період поступового підвищення пенсійного віку для жінок: з 2011 року, відповідно до внесених змін до статті 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», пенсійний вік для жінок щороку підвищувався на 6 місяців, – пояснює Галина Маслякевич.

З 1 квітня 2021 року право виходу на пенсію в 60 років мають ті пенсіонери, котрі при досягненні пенсійного віку мають щонайменше 28 років страхового стажу. Відповідно до статті 26 Закону України починаючи з 1 січня 2028 року, у разі наявності 40 і більше календарних років страхового стажу, пенсія за віком призначається незалежно від віку.

Якщо страхового стажу не вистачає, то особа має право вийти на пенсію в 63 роки (якщо її страховий стаж становить від 18 до 28 років) або 65 років (при страховому стажі щонайменше 15 років).

Головне управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області 

 

02 квітня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів