Юрист розповів, що робити мукачівцям, у будинках яких можуть вимкнути воду через боржників

Юрист розповів, що робити мукачівцям, у будинках яких можуть вимкнути воду через боржників
Мешканці майже 400 багатоквартирних та приватних будинків у Мукачеві матимуть воду за графіком. Про це нині Суспільному повідомив директор міського Водоканалу Ігор Федорняк. За його словами, причина — це несплата за послуги. Наразі загальний борг жителів — 24 мільйони 600 тисяч гривень.

 

"Ми пропонуємо такий графік: з понеділка до п’ятниці з 6 години ранку до 9-ї, — сказав директор Мукачівводоканалу. — В обід — із 12 до 14:00. Вечірня подача —з 19-ї до 22-ї. У суботу, неділю та святкові дні графік пропонуємо з 7 ранку до 10-ї (на годину пізніше), а в обідній та вечірній час без зміни. Це графік подачі 8 годин. Це вимушена міра, тому що в нас виконавчою службою Закарпатської області арештовані всі рахунки. Нам може бути запропонована кількість кіловат енергії, які все одно призведуть до погодинної подачі за графіком цілого міста".

Воду почнуть подавати за графіком за місяць-півтора, — розповів Ігор Федорняк. До цього часу вивішуватимуть списки з переліком будинків боржників. Подачу води за графіком хочуть запровадити передусім для тих, хто винен від 500 гривень. Однак у Мукачівводоканалі повідомили: погодинно вода буде і в тих, хто проживає в будинку з боржниками.

"Це засмутило дуже багатьох людей, — сказала мукачівка Ольга Легельчик. — Засмутило — це ще м’яко кажучи. Взагалі обурило! Вони не мають потерпати через боржників. Багато років мукачівці потерпали від подачі води за графіком. На щастя, рік тому воду нам почали подавати цілодобово. Мабуть, є якісь механізми, їх треба застосувати, тому що якщо повернемося до подачі води за графіком, то це знову крок назад".

За словами Ігоря Федорняка, Мукачівводоканал не має технічної можливості регулювати подачу води в конкретній кватирі в багатоповерхівці. Тобто, якщо в будинку є боржники за воду, то за графіком її отримуватимуть усі мешканці.

Юрист Олександр Резуненко каже: споживачам потрібно дивитися умови договору з водоканалом.

"Якщо в них є прописані умови, що вас як споживача може бути відключено у зв’язку з якимись технологічними (раз, два, три і йде перелік, на підставі яких умов може бути відключено), якщо вони якимось чином це прописали, і споживач поставив свій підпис, що він на це погоджується, то так. А якщо, звісно, такого нема, в угоді не передбачено, то я думаю, що в будь-якому випадку вони не мають права відключати конкретного споживача, який справно платить. Заявляючи таке, вони розраховують на те, що люди по таких малих питаннях не будуть звертатися до суду", — пояснив юрист.

Суспільне Закарпаття

 

21 квітня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів