Рятувальники закликають закарпатців бути обачними на Зелені свята

Рятувальники закликають закарпатців бути обачними на Зелені свята
Аби День Святої Трійці пройшов без надзвичайних подій, напередодні свята рятувальники ДСНС області звертаються до громадян, священнослужителів, щоб нагадати про дотримання елементарних правил пожежної безпеки.

 

Так, сьогодні, 17 червня, фахівці ДСНС провели інформаційно-роз'яснювальну роботу серед духовенства та вірян селища Воловець. Зокрема, рятувальники розповіли та нагадали священнослужителям і персоналу храмів правила пожежної та техногенної безпеки, провели протипожежні інструктажі та навчили як правильно користуватися вогнегасником. Окремо надзвичайники нагадали, що після завершення богослужінь слід повністю знеструмлювати будівлі та не залишати у церкві без нагляду запалені свічки та відкритий вогонь.

Також слід бути вкрай обережними з різноманітними електричними гірляндами, якими прикрашають внутрішні конструктивні елементи церков, іконостаси та окремі образи. Застосування різноманітних подовжувачів, з’єднання електричних дротів звичайною «скруткою» можуть будь-якої миті призвести до виникнення масштабної пожежі!

Рятувальники в черговий раз закликають вірян дотримуватися правил пожежної безпеки під час перебування у святкові дні в храмах! Не варто тримати запалені свічки поруч із легкозаймистими предметами та іншими людьми. Слід пам’ятати, що пожежу легше попередити, ніж ліквідувати. Якщо вона все ж виникла, потрібно негайно телефонувати за  номером «101». Треба також пам'ятати і про карантинні обмеження: не забувати про захисні маски та дотримуватися безпечної дистанції (не менше 1,5 м) між людьми.

Пресслужба У ДСНС в Закарпатті

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

17 червня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів