Проєкт «Внесок у стале поводження з муніципальними відходами у м. Ужгород»: підписано відповідну угоду

Проєкт «Внесок у стале поводження з муніципальними відходами у м. Ужгород»: підписано відповідну угоду
Угоду про співпрацю в реалізації проєкту «Внесок у стале поводження з муніципальними відходами у м. Ужгород» сьогодні під час онлайн-зустрічі підписали мер німецького міста-побратима  Ужгорода  – Дармштадта – Йохен Парч та заступник Ужгородського міського голови Василь Пинзеник, який перебуває у відрядженні в Києві.

 

У зустрічі також узяли участь фахівці муніципалітету Дармштадта, начальниця управління міжнародного співробітництва та інновацій Ужгородської міськради Вікторія Тарахонич, її заступниця Вікторія Білас, менеджерка проєкту Вікторія Синьо, директор КП КШЕП Іван Довбак та його заступник Олександр Тарнавський. Проєкт реалізується у рамках програми «Сталий муніципальний  розвиток через проєкти партнерства», який фінансує та координує Федеральне Міністерство економічного співробітництва та розвитку (BMZ) та некомерційне ТОВ Engagement Global EG - Служба ініціатив розвитку.

У вітальному слові мер Дармштадта Йохен Парч відзначив, що ідея про такий напрям співпраці виникла ще у 2018 році, під час реалізації попереднього проєкту з Ужгородом і дуже важливо працювати з починаннями на місцях, щоб переходити до відповідального споживання та виробництва, щоб досягати цілей сталого розвитку ООН.

Заступник міського голови Ужгорода Василь Пинзеник наголосив, що плідна співпраця Ужгорода з Дарштадтом триває вже 30 років, подякував європейським партнерам за можливість зробити перший крок до подолання проблеми переробки сміття, яка вже тривалий час надзвичайно важлива для нашого міста.   

Проєктом, про який сьогодні підписали угоду, передбачено  покращення загальноміської стратегії поводження з твердими побутовими відходами та запровадження його сортування за типами. Як пілотні буде встановлено пункти збору відходів для вторинної сировини та загальних відходів у центрі нашого міста.  Планується розробити концепцію збору та переробки міських та комерційних зелених відходів, а також пілотний проєкт щодо поводження з зеленими відходами. Окремий напрям – інформаційні кампанії для школярів, студентів та жителів Ужгорода. У двох школах планується впровадження збору вторинної сировини та встановлення систем для переробки органічних відходів.

До речі, контакти з Дармштадтом були встановлені ще в 1988 році на Міжнародних шкільних іграх в Ужгороді, з  2016 року тісна партнерська співпраця  між містами-побратимами поширилася на сферу комунального благоустрою.

Ужгородська міська рада

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

 

25 червня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів