На Закарпатті випускники двох освітніх закладів не отримали атестати

На Закарпатті випускники двох освітніх закладів не отримали атестати
Станом на 3 липня, єдині в Україні випускники двох закарпатських освітніх закладів не отримали документів про освіту. Мова про Довжанську гімназію та Довжанський ЗЗСО І-ІІІ ступенів. Про це повідомили у мережі.

 

“Випускники двох закладів освіти Довжанської гімназії (18 випускників) та Довжанського ЗЗСО І-ІІІ ступенів ( 74 учні 9-х класів та 42 випускники закладу) Довжанської сільської ради ЄДИНІ в УКРАЇНІ станом на 3 липня 2021 року не отримали документи про освіту. З «доброї ласки» «професіонала» – позаконкурсного начальника відділу освіти, культури, молоді, спорту та туризму Довжанської сільської ради Петровцій Алли Дмитрівни – «хрещеної мами та покровительки» Довжанської гімназії, засновника закладів освіти, їх меркантильні інтереси, у квітні 2021 року перейменовано школи у с. Довге. Педагоги та керівники Опорного Довжанського ЗО, окремі депутати Довжанської сільської ради намагалися зупинити цю горе-авантюру, але, на жаль…

Керівництво, педагогічний колектив Опорного Довжанського ЗО, заради того, щоб учні своєчасно отримали документи про освіту, припинили боротьбу за збереження статусу опорного та перейменували школу на звичайний заклад. Батьки дітей випускних класів також зверталися у березні до керівництва Довжанської сільської ради про сприяння у своєчасності отримання документів про освіту дітьми. Сільський голова Віктор Симканич запевняв: «Все буде добре». Наслідки бачимо сьогодні.

Через непрофесіоналізм начальниці відділу освіти, культури, молоді, спорту та туризму Довжанської сільської ради Петровцій Алли Дмитрівни та не виконання нею посадових обов’язків учні 9-х класів, які ще 15 червня мали отримати документи про базову освіту, ще й сьогодні їх не отримали.

3 липня 2021 року, зіпсовано свято – урочисте вручення свідоцтв про повну загальну середню освіту – 42 випускникам, батькам та вчителям Довжанського ЗЗСО І-ІІІ ст. – свято, до якого стежкою навчання діти крокували 11 років. Дзвінки від батьків на «гарячі лінії» МОН України, у Департамент освіти Закарпаської ОДА, звернення до начальника відділу освіти ТГ про те, що діти не мають документів про освіту, не дали позитивних результатів. З 1 липня почалася вступна компанія у коледжі, розпочато реєстрацію створення особистих кабінетів випускників, а діти залишаються без документів про освіту. А як з пріоритетами вступу? Чи сьогодні це вже проблема лише батьків та дитини?

Цікаво, на яку «нагороду» заслуговує такий керівник? Чи добрі «покровителі» й на цей раз захистять свою «протеже»? А, може, саме наша бездіяльність дає можливість окремим керівникам так зневажати громадськістю, у тому числі й дітьми”, – йдеться в повідомленні.

Новини Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

04 липня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів