Михайло Іваниця: "Хочемо більше перспективних вихованців закарпатського футболу"

Михайло Іваниця: "Хочемо більше перспективних вихованців закарпатського футболу"
Головний тренер “Ужгорода” Михайло Іваниця прокоментував спаринг-матч проти “Мункача”, у якому його підопічні здобули перемогу з рахунком 0:1, а також охарактеризував рівень Першої ліги та віддав належне інфраструктурі академії “Мункача” у селі Дерцен.

 

Про підготовку до сезону

“У суперника сьогодні мені сподобалося бажання у молодих хлопців, настирність, характер, бійцівські якості. А майстерність прийде. Наразі ми переглядаємо якомога більше футболістів, хочемо залучити більше перспективних вихованців закарпатського футболу. Звичайно, футбол географії не має, будемо брати й з інших областей, якщо будуть кращі за місцевих”, — розповів Михайло Іваниця.

Про рівень Першої ліги

“Щодо завдань команди у Першій лізі, то будемо старатися якомога краще виступити. Завдання — це як раніше ці комуністичні гасла: “доженемо й переженемо Америку”. Будемо старатися. Сезон важкий, я скажу відверто. Зараз Перша ліга стала значно кращою ніж 2-3 роки тому. Команди дуже хорошого рівня. Це і клуби з Житомира, Харкова, Івано-Франківська, Тернополя. Я маю право порівняти: у сезоні 2008-2009 (Михайло Іваниця очолював “Говерлу”, — ред.) були дуже хороші “Олександрія”, “Оболонь”, “Севастополь”, “Нафтовик”. Спробуй там виграти. Потихеньку рівень українського футболу піднімається”, — зазначив наставник “Ужгорода”.

Про базу “Мункача”

“Був дуже приємно вражений базою футбольної академії “Мункача”. Потрапляєш у нас Закарпатті в іншу цивілізацію. Завдячуючи директору клубу Золтану Сільваші, нашим угорським друзям, які інвестували в дитячий футбол. Загалом бачимо, що в нас на Закарпатті люблять футбол. І Бог дав нам такі умови для розвитку молодого покоління. У Мукачеві тривалий період не було команди майстрів. І зараз дуже приємно, що закарпатці з різних куточків краю ходитимуть на футбольні матчі “Мункача”, — розповів Михайло Іваниця.

ФК "Ужгород"

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

11 липня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів