До уваги закарпатців: якщо плануєте в Карпати, то зареєструйтесь у гірських рятувальників

До уваги закарпатців: якщо плануєте в Карпати, то зареєструйтесь у гірських рятувальників
Українські Карпати – популярний напрям відпочинку, на туристів чекають не лише цікаві та видовищні маршрути, різної складнощі, але й певні небезпеки.   

 

Рятувальники МНС рекомендують пройти реєстрацію на туристичному маршруті заздалегідь, до початку вашого походу в гори. У випадку виникнення надзвичайної ситуації, стихійного лиша, різкої зміни погодніх умов, втрати орієнтації на маршруті в горах, все це скорочує час пошуку заблукалих чи постраждалих учасників групи, у незнайомій для них місцевості.

Увага! Реєстрація у рятувальних загонах є безкоштовною, але вона важлива для вашої безпеки під час походу в гори.

Чому це важливо? Після реєстрації, гірські рятувальники допоможуть вам краще підготуватись до походу в Карпати, нададуть достовірну інформацію, щодо можливих небезпек на маршруті, проінформують про актуальні метеорологічні умови. Ви отримаєте інструкції щодо правил особистої та групової безпеки під час проходження певного туристичного маршруту в Карпатах.  А також, ви отримаєте консультації щодо спорядження, засобів зв’язку в горах, актуальних навігаційних карт, харчування на маршруті, складу аптечки.

Турінформ Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

11 липня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів