У Будапешті презентували 450-сторінковий путівник про Закарпаття

У Будапешті презентували 450-сторінковий путівник про Закарпаття
У понеділок в Будапешті презентували новий об'ємний путівник по Закарпаттю угорською мовою. Восени 450-сторінковий путівник "Закарпаття. Угорський погляд" має вийти також українською.

 

Над виданням працювали знавці туристичної сфери і журналісти з України та Угорщини.

Уповноважений міністр з розвитку та співпраці області Саболч-Сатмар-Берег та Закарпаття Іштван Грежа на презентації розповів, що мета путівника не лише познайомити гостей з Угорщини із принадами Закарпаття, а й заохотити українського туриста відвідати цей унікальний регіон.

У виданні презентовані туристично привабливі історично-культурні та природні цінності Закарпатської області, а саме шести регіонів - Ужгородщина, Мукачівщина, Берегівщина, Угоча (Виноградівщина), регіон Верхньої Тиси та Верховина. Описова частина видання доповнена додатковими матеріалами, маршрутами пішохідних турів, картами, фотографіями, контактами готельно-ресторанних закладів та організаторів сільського туризму.

Упорядником видання є Йосип Торпоі віце-голова Закарпатської угорської туристичної ради за фінансової підтримки міністерства Угорщини на чолі з Іштваном Грежею.

Путівник доступний також у електронному вигляді у форматі PDF. Він став логічним продовженням гастрономічного путівника по Закарпаттю, який презентували минулого року в рамках "Тижня угорської кухні".

Перше видання з'явилося у 2018 році в Угорщині, як додаток до популярного журналу "Magyar Konyha" ("Угорська кухня"). Пізніше путівник, в якому є адреси та опис понад 200 закладів харчування Закарпатської області вийшов українською мовою.

Mukachevo.net

 

20 липня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів