Проєкт «Мандрівка Замками Закарпаття» стартував з Ужгорода

Проєкт «Мандрівка Замками Закарпаття» стартував з Ужгорода
1 серпня 2021 року Закарпатський обласний краєзнавчий музей імені Тиводара Легоцького розпочав реалізацію проекту «Мандрівка Замками Закарпаття» в рамках святкової програми Всеукраїнського культурного марафону «Незабуваючи минуле, погляд у майбутнє» до 30-річчя Незалежності України. З цієї нагоди зібралися працівники музею, представники влади, поціновувачі історичної спадщини.

 

О 16.00 год. відбулася урочиста частина, де працівників музею та гостей замку привітали в. о. директора музею М. В. Делеган, директор департаменту культури національностей та релігій Є. В. Тищук.

Далі відбулося відкриття виставки « Колекція годинників  із фондів ЗОКМ ім. Т. Легоцького18-20ст.». , а також відкриття оновлених експозицій «Закарпаття між двома світовими війнами» та «Карпатська Україна» , в цих оновлених експозиціях в. о. директора музею М. В. Делеган подав докладну, змістовну розповідь щодо фондової колекції годинників із колекції музею, а також подарував можливість гостям музею ознайомитися і почути важливі історичні моменти історії нашого краю подані в унікальних експонатах, щодо міжвоєнного періоду Чехословацької республіки та про події Карпатської України. Відвідувачі музею , що були присутні на відкритті експозицій були вражені надзвичайно цінною музейною колекцією експонатів, а також професійною , тематичною екскурсією, що презентував  в. о. директора музею М. В. Делеган.

Також відбулася презентація фотографічно- краєзнавчого проекту « Закарпаття. Моя мала Батьківщина», а також Театралізований шоу-показ «Графиня» в колаборації  Закарпатської    школи моделей «A’STAR » та українського бренду MaryLu . Надзвичайна демонстрація оригінальних і вишуканих жіночих костюмів і аксесуарів, які дійсно вражають яскравістю форм та філософською глибиною підтексту модних образів вразила та зачарувала глядачів та гостей свята.

Об 18.00 для відвідувачів та гостей музею у внутрішньому дворику Ужгородського замку була представлена вистава Мукачівського драматичного театру"Балада про дівчинку Агнешку та двох лицарів-суперників" за п'єсою Світлани Новицької у постановці Тетяни Курти.Ця чудова сімейна балада не залишила байдужим жодного  глядача.

Гості свята мали реальну можливість перенестися у часі та зануритися у таємничий світ середньовіччя, та побачити захоплюючі бої лицарів, приміряти на себе могутні лицарські обладунки, відчути міць справжньої зброї і познайомитися зі особливостями життя лицарів.

Об 19.30 гостей свята запросили на концертну програму до внутрішнього дворику замку , адже мовою танцю можна говорити про різне.Вражав цікавими хореографічними постановками танцювальний ансамбль центру творчого розвитку дітей та дорослих « Зіраті – Зефірчик»

Свято продовжувалося. На сцену виходили учасники хореографічного колективу Дім історичного танцю « Тартан»

Вистава Мукачівського драматичного театру «Князь Корятович» за твором Олександра Гавроша у постановці Євгена Тищука відбулася об 21.00 де на глядачів чекав цікавий сюжет та професійна акторська гра . Святкова програма була закінчена і гості свята із чудовими враженнями та емоціями поверталися по домівках.

До 18.00 год. гості оглядали  постійно діючі експозиції та виставки музею . Ознайомилися  з нещодавно відкритою виставкою присвяченою  історику Ужгорода  К. Мийсарошу.

На території замку протягом святкової програми відвідувачі брали участь у цікавих, пізнавальних, креативних майстер-класах з виготовлення патріотичної брошки, виготовлення квітки незалежності, створити малюнок на шкірі  обличчя разом із заслуженими майстринями народної творчості.

Організацією свята  займався в. о. директора музею М. В. Делеганта відділ науково-освітньої роботи . Активну участь у підготовці заходу взяла зав. відділу історії та краєзнавства п. Валерія Русин,  працівники сектору історії та зав. відділу науково-методичної та експозиційної роботи п. Михайло Джахман, зав. відділу історії Карпатської України п. Іван Орос та працівники сектору реставрації.

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

05 серпня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів