"Від Карпат до Маріуполя" – з Ужгорода стартував пробіг на хендбайку

"Від Карпат до Маріуполя" – з Ужгорода стартував пробіг на хендбайку
Пробіг на хендбайку "Від Карпат до Маріуполя" стартував 9 серпня із Закарпаття. Ветеран російсько-української війни Сергій Салій планує доїхати до Донеччини 19 серпня. Хендбайк йому вручили вчора, 8 серпня. Поки, каже ветеран, опановує його. Між містами із командою їхатиме автомобілем, а на хендбайк пересідатиме в самих містах.

 

Стартував пробіг "Від Карпат до Маріуполя" з Ужгорода. Далі ветеран АТО Сергій Салій із командою вирушили до Мукачева. Під час заїзду він планує відвідати ще вісім міст.

"Львів, Рівне, потім Житомир, Київ, Полтава, Дніпро, Запоріжжя і Маріуполь. Ми будемо зустрічатися з бійцями, пораненими в АТО. Будемо вшановувати пам'ять загиблих бійців не тільки російсько-української війни, але і афганської", — розповів ветеран.

Сергій Салій воював на сході України у 2015 році. На фронті отримав поранення. Торік він звернувся до Асоціації інвалідів АТО, щоб йому допомогли придбати хендбайк. Отримав його Сергій Салій напередодні заїзду. Хендбайк розпакували 8 серпня у Києві.

"Багато секретів у нього і налаштувань. Я походу з’ясовую і вчусь. Допомагають мені мої друзі, які мене супроводжують, і ми разом вчимося", — розповів Сергій Салій.Доставили хендбайк з-за кордону, а саме з Німеччини. Коштував він 3 тисячі 200 євро, розповів голова Асоціації інвалідів АТО Сергій Тріскач. За його словами, придбали хендбайк за гроші благодійників. Шукали його у Великобританії, Австралії, Канаді.

"І завдяки тому, що долучилися наші афганці, які живуть в Австралії ми знайшли хендбай. Володимир Нагорний (ветеран війни в Афганістані – ред.) – я йому телефоную, кажу: "Вова, така проблема: у Великобританії є хендбайк, але ми його не можемо привезти сюди, бо коронавірус, і люди, які обіцяли, не мають можливості". Він каже: "Ми вийдемо на знайомих у Німеччині". І ми доставили його з Німеччини через Польщу", — розповів Сергій Тріскач.

Із Закарпаття Сергій Салій поїде на Львівщину.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

10 серпня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів