Вантаж на понад 3 мільйони з порушенням у документах затримали на закарпатській митниці

Вантаж на понад 3 мільйони з порушенням у документах затримали на закарпатській митниці
Митники Закарпатської митниці спільно з Департаменту боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Держмитслужби затримали вантажівку зі збірним вантажем, водій якої подав документи стосовно вантажу з неправдивими даними. Про це Суспільному 25 серпня розповіла речниця Закарпатської митниці Вікторія Сенгетовська.

 

З її слів, вантаж (меблі та фурнітури до них, освітлювальні прилади, дзеркала та предмети декору) їхав від китайської компанії-продавця на адресу однієї з компаній у Маріуполі.

"Разом з тим, країною походження вказаних товарів зазначався Європейський Союз. Наші митники поставили під сумнів участь китайської компанії-продавця у вказаній оборудці та ініціювали направлення запиту до митних органів Італії, з метою перевірки заявлених відомостей", — сказала речниця.

Вона розповіла Суспільному, що Департамент боротьби з контрабандою встановив не тільки дійсних відправника та одержувача товару, але і його вартість, яка більш як у півтора рази була більшою від заявленої. "Насправді вантаж мав їхати не в Маріуполь, а в Харків та Дніпропетровськ. А справжня вартість його, попри заявлені в документах 64 тисячі доларів, становила 97 тисяч євро", — додала Вікторія Сенгетовська.

За результатами вжитих перевірочних заходів, Закарпатська митниця склала стосовно посадової особи китайської фірми протокол про порушення митних правил. Товар вартістю понад 3 млн грн вилучили.

 

25 серпня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів