Через підняття води в селі на Закарпатті без сполучення залишилось близько 30 будинків

Через підняття води в селі на Закарпатті без сполучення залишилось близько 30 будинків
Пошкоджену дорогу в селі Лопушне на Міжгірщині мають відновити 2 вересня працівники лісового господарства. Про це розповіла речниця ДСНС на Закарпатті Наталія Батир.

 

За її словами, 1 вересня піднявся рівень води в потічку Лопушанка. Через це пошкоджені 50 метрів ґрунтової дороги, яка веде до села. Тепер до 26 будинків можна доїхати тільки автомобілями підвищеної прохідності.

За словами тимчасово виконувача обов’язків голови Міжгірського лісгоспу Василя Іванини, роботи розпочнуть, ймовірно, 3 вересня.

Перший заступник голови Міжгірської територіальної громади Іван Кость розповів Суспільному: без сполучення залишилось до 30 житлових будинків, там мешкає близько 70 людей.

"Минулого року ця частина дороги теж була зруйнована торішніми паводками, однак через те, що це дорога комунального значення, то зверху просто навезли ґрунт, і не була зроблена підпірна стінка, — пояснив він. — Тепер її знову підмило і ми домовилися з держлісгоспом, вони нам дають важку техніку, будемо робити берегоукріплення і я сподіваюся, що завтра ми вже приступаємо до роботи".

Іван Кость також розповів: підтоплено ще частину дороги, вище цієї, а в селі Торунь, урочище Торуньчик, стався зсув ґрунту.

"Відновлювати будемо силами ТГ та держлісгоспу. Також будемо надіятися на допомогу і обласної адміністрації, тому що ті кошти, які були направлені на відновлення дороги минулого року, були недовиконані через кінець фінансового року, це було вже у грудні. Тому що кошти з ремонту 4-х мостів забрали в держбюджет, а цього року назад їх не повернули і 4 мости стоять не відновлені", — сказав Іван Кость.

Суспільне Закарпаття

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

02 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів