На КПП "Тиса" прикордонники перевіряють дійсність сертифікатів про вакцинацію за допомогою QR-кодів

На КПП "Тиса" прикордонники перевіряють дійсність сертифікатів про вакцинацію за допомогою QR-кодів
Близько 2000 людей на день проходять перевірку сертифікатів про вакцинацію на КПП "Тиса". Це Суспільному розповів начальник відділення пункту пропуску Роман Яхван. З 22 серпня прикордонники почали перевіряти дійсність сертифікатів щеплень за допомогою зчитування QR-кодів. За його словами, станом на 3 вересня фейкових документів не виявили.

 

Інспекторка Василина Худа сканує QR-коди на сертифікатах про вакцинацію. На це витрачає до 5 секунд.

"За допомогою Server Boаrd ми скануємо й нам показує кількість доз вакцини, вибиває нам, чи дійсний сертифікат, прізвище та ім’я людина, котра перетинає кордон. Коли вибиває, що сертифікат дійсний, тоді ми пропускаємо. Якщо не дійсний, то доповідаємо старшому й перевіряємо знову й повертаємо людей. Усі дані про вакцину тут внесені в планшеті, прізвище, ім’я, дату народження ми звіряємо усе з паспортом громадянина, котрий перетинає кордон", — розповіла Василина Худа.

З Франції до Чернівців повертається Віктор Скрипник через КПП "Тис". Чоловік має сертифікат про вакцинацію. За його словами, на європейських кордонах дійсність сертифікатів не перевіряли.

"Ніяких проблем не було ніде, все добре. Недобре це, це все Фільчина грамота, абсолютно. Я не знаю, що це таке й кому це треба, чесно кажучи", — прокоментував Віктор Скрипник.

Перевіряють дійсність сертифікатів про вакцинацію за допомогою планшетів, на яких встановлене спеціальне програмне забезпечення Server Boаrd – розповів начальник відділення пункту пропуску Роман Яхван.

"До цієї бази підключено понад 40 країн, щодобово база оновлюється. За допомогою цього ми можемо перевірити дійсний сертифікат іноземний чи недійсний. Якщо особа показує електронний варіант (сертифіката ред.) з носія – планшет, телефон – ми можемо відсканувати QR-код і перевірити. Перевіряються іноземні сертифікати, так як українські сертифікати, які видаються, QR-коду не мають. Перевіряються іноземні сертифікати в іноземця і в громадян України, які отримали закордонний сертифікат", — розповів Роман Яхван.

За його словами, за відсутності сертифіката, іноземці та громадяни України мають надати результати ПЛР- чи антиген-тесту, встановити додаток "Вдома" та відбути 10 днів на карантині. Якщо протягом цього часу людина отримає негативний результат повторного тесту, вона звільняється від карантину.

Суспільне Закарпаття

 

Читайте наші найцікавіші новини також у Інстаграмі та Телеграмі

 

03 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів