Народні ансамблі Ужгородського інституту культури і мистецтв вразили глядачів Іспанії

Народні ансамблі Ужгородського інституту культури і мистецтв вразили глядачів Іспанії
Директор Ужгородського інституту культури і митецтв Наталія Шетеля роповіла про успішні виступи ансамблів вишу в Іспанії –  на Міжнародному фольклорному фестивалі AdiFolk de Catalunya – 2021.

 

Для студентів УжІКІМ фестивалі – це не тільки неймовірні практичні заняття з музичного,театрального та сценічного мистецтв, а й можливість проявити свої здібності, популяризуючи унікальні культурні надбання нашого народу, його традиції, звичаї, уподобання.

На запрошення влади дружелюбної Іспанії народний ансамбль народного танцю “Кольори Карпат” та народний ансамбль народних інструментів “Маки” Ужгородського інституту культури і мистецтв взяли участь у Міжнародному фольклорному фестивалі AdiFolk de Catalunya – 2021 .

Серед учасників – колективи з Іспанії , Еквадору, Перу, Таїті, Північної Македонії . Велика сцена, вибагливі глядачі.піднесена атмосфера-усе це спонукало нас викладатись на повну силу.

Ми були свідомі того,що саме тут і зараз маємо високу місію-представити нашу Україну та рідний край найкращим чином.

Я звернулась до наших учасників і сказала:» Ми беремо участь у масштабному дійстві світового рівня.

Наше завдання-не тільки продемонструвати свої таланти та високу артистичну майстерність,а й донести головний меседж до вишуканої публіки :Україна – соборна, багатогранна, унікальна, неймовірно красива , а її культура і мистецтво є незвичайними, автентичними і водночас сучасними. Крім того, ми повинні домогтись теплого відгуку глядацької зали».

Буду відвертою: ми всі дуже переживали,бо ж не кожен день виходимо на сцену світового рівня.

І ось УжІКІМ на сцені: яскраві костюми,запальні музики і танці, дзвінкі голоси, бурхливі аплодисменти, щирі емоціі, які граційно влились у гармонію урочистої атмосфери.

Нас зацінили, з нами співали, підтанцьовували.

І це додавало снаги, бо ж так хочеться, аби українська культура і мистецтво були упізнавані, щоб ім‘я -Україна

звучало велично на всіх континентах, як країни зі славною історією,культурою,традиціями і прекрасною мовою , яку залюбки називаємо соловїною.

І Богу подяка,нам усе вдалося.

Виступаючи в різних містах, на різних сценах всюди отримували шквальні емоції,виступи на біс.

Відзнаки і подарунки -я к підтвердження тому.

Тож, користуючись нагодою,дякую всім , хто долучився до реалізаціі цього успішного проєкту.

Окремо дякую своїм колега-викладачам і студентам за велику працю, щире бажання підкорити глядачів Іспанії – такої гарної, гостинної і дружелюбної,яка є важливим партнером України на шляху до ЄС!

Щиро ваша,

Наталія Шетеля?

 

20 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів