Закарпаття: від ковід вакцинувалися 66,5 % освітян і всього 57 % медиків

Закарпаття: від ковід вакцинувалися 66,5 % освітян і всього 57 % медиків
Такі дані прозвучали сьогодні під час чергової сесії Закарпатської обласної ради.

 

Керівник департаменту охорони здоровя Закарпатської ОДА Анатолій Пшеничний поінформував присутніх на сесії депутатів про епідемічну ситуацію із захворюваністю на коронавірусну інфекцію. За його словами, показники захворюваності по області на коронавірусну інфекцію такі: наразі найгірша ситуація в новоствореній Ужгородській територіальній громаді, на Мукачівщині та Берегівщині критичні показники захворюваності.

Вакцинація на Закарпатті. Наразі за цим показником і вся Україна, і наша область, відповідно, «шкультигає», за показниками ми наразі на рівні африканських країн. Наразі на рівні області працюють 217 пунктів щеплень, 52 мобільні бригади.

На сьогодні 162 тисячі мешканців Закарпаття отримали одну дозу, 105 тисяч отримали обидві дози (трохи більше 8 % закарпатців щеплені повністю). 

Також, за словами Пшеничного, на Закарпатті 18 тисяч медичних працівників на Закарпатті, з них усього 57 % вакциновано.

Депутати цікавилися в керівника департаменту, чи є чіткий план дій щодо покращення відсотку вакцинації? Адже є в організованих колективах фіксується протидія цьому питанню. «А серед непрацюючих і загалом майже 90 % не вакциновані. Як вирішити цю проблему?» - спитала депутатка Олексик.

За словами Анатолія Пшеничного, керівники департаменту зустрічаються з керівниками громад з питання вакцинації. «На жаль, усе залежить від керівника. Є територіальні громади, де спрацювали «на відмінно» навіть з непрацюючими громадянами. А є такі керівники, які навіть маючи вплив на громаду, будучи авторитетними, нічого не роблять у цьому напрямі.

Як зазначив під час сесії голова Закарпатської обласної державної адміністрації Анатолій Полосков, найпоказовішою у цьому плані наразі є ситуація в Мукачівській територіальній громаді. «У межах Мукачівської громади не захворіла на ковід за останні місяці жодна вакцинована людина! Це унікальний показник, який на сьогодні найкрасномовніше переконує в необхідності вакцинації! Недарма кажуть, що ковід – це пандемія невакцинованих!» - зазначив Полосков.

Мар’яна Марусинець, директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА, повідомила, що з 26 945 освітян вакциновано  17 883, що становить 66,5 %. 

332 заклади на Закарпатті досягли 80% вакцинації персоналу і більше. 9 602 педагогічних працівників ще повинні пройти щеплення, з цього числа можуть бути ті, які мають протипокази до вакцинації.

https://kiszo.news/

 

23 вересня 2021р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів